Suunnistuskilpailuissa on kivaa!

Suunnistuskilpailuissa on kivaa!

Tietoa nuorten kilpailutoiminnasta Kaakon alueella

Nuorten Rasti-Cup eli NRC on 8-18-sarjalaisille tarkoitettu, viisi henkilökohtaista osakilpailua sisältävä suunnistuskilpailusarja Kaakon Suunnistusalueella kolmessa maakunnassa (Kymenlaakso, Etelä-Karjala ja Etelä-Savo). Cupissa kilpaillaan sekä maakunnallisista henkilökohtaisista että seurojen välisistä sijoituksista. Seurojen pisteisiin ja sijoitukseen vaikuttaa myös Kaakon alueen nuorten rastiviesti (ANRV). Rasti-Cup on jatkoa aiempina vuosina järjestetyille lasten ja nuorten Oravacup-kilpailusarjalle, jotka alkoivat Kymenlaaksossa 70-luvulla. Henkilökohtaisen kilpailun yhteispisteissä otetaan huomioon neljä parasta kilpailua. Täydelliset säännöt löytyvät Kaakon Suunnistuksen nettisivuilta nuoriso-osiosta. Kouvolan Suunnistajat ovat mukana Kymenlaakson NRC-sarjassa.

 

Kuka voi osallistua Nuorten Rasticupiin?
NRC-osakilpailuihin voi osallistua, vaikka olisi ’vasta-alkaja’ (muutama suunnistuskoulukerta takana). Sarjat ovat 8RR/9RR/10RR (rastireitti) ja 12TR (tukireitti), jotka ovat vaikeusasteeltaan aika lailla samanlaisia kuin suunnistuskoulussakin. 13-, 14-, 16- ja 18-vuotiaille on normaalit radat.

RR-radalla on viitoitus, jota kutsutaan myös siimariksi: Voit halutessasi juosta radan yhtenäistä viitoitusta pitkin turvallisesti, jos taidot eivät vielä riitä oikaisuihin. Rastit ovat viitoitetulla reitillä siimarin varrella. Kilpailuissa palkitaan kaikki RR-sarjalaiset.

Matalan kynnyksen sarjana on ainakin maakunnallisissa NRC-osakilpailuissa mukana ikärajaton HDRRS-sarja, jossa RR-radan pääsee kiertämään turvallisesti saattajan kanssa. Tämä sarja on yhteinen pojille (H) ja työille (D). Muut sarjat ovat erikseen.

 

Miten kilpailuihin ilmoittaudutaan?
NRC -kisoihin voi ilmoittautua normaalisti Suunnistusliiton IRMA-palvelun kautta. Vaihtoehtoisesti (ilman lisenssiä) ilmoittautumismahdollisuus kerrotaan kisakohtaisesti kilpailukutsussa.

Kuten muissakin suunnistuskilpailuissa, niin myös NRC-kisoissa käytetään EMIT-leimausta. Jokaisella osallistujalla tulee olla EMIT-kortti. Jos sellaista ei vielä ole, voi alkuvaiheessa lainata emitin seuralta.

 

Kilpailukalenteri

NRC osakilpailut 2018

Ti 29.5.            Kymenlaakson NRC                                 Hamina                 VeVe       Kisasivu  Tulokset

Ma 18.6.          Kaakon alueen ANRC                              Kouvola                 KS           Kisasivu  Tulokset

La  11.8.         Kaakon AM-pitkä matka                         Hamina                 VeVe        Kisasivu  Tulokset

Ke 15.8.          Kymenlaakson NRC                                 Kotka                     KyS          Kisasivu  Tulokset

Ma 20.8.          Kymenlaakson NRC (finaali)                 Luumäki              LuuRa     Kisasivu  Tulokset                                                                                         (yhteiskisa Etelä-Karjalan kanssa)

Henkilökohtaisten kilpailujen lisäksi neliosuuksinen viesti 10-16 sarjalaisille

Ke 1.8.             Kaakon alueen nuorten viesti ANRV  Kouvola                 KS          Kisasivu  Tulokset

 

Pistetilannetta seurataan Kymin Suunnistajien NRC-sivulla, jossa ovat tallessa pistetaulukot vuodesta 2004 alkaen.

 

Kansalliset kilpailut

Kouvolassa ja lähialueilla kansallisia suunnistuskilpailuja järjestävät Kouvolan Suunnistajien lisäksi lähinnä Vehkalahden Veikot ja Luumäen Rasti. Seuraavaksi lähimmät kilpailut ovat Etelä-Karjalassa Lappeenrannan seudulla ja Päijät-Hämeessä Lahden seudulla. Kilpailut löytyvät Suunnistusliiton Irma-järjestelmän kilpailukalenterista. Näissä kansallisissa kilpailuissa kilpailijoilta edellytetään voimassa olevaa lisenssiä.

 

Lisätietoa KS:n nuorisotiimiltä

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan hienon ja elämyksellisen suunnistusharrastuksen kilpailutoiminnan pariin Kouvolan Suunnistajien kivaan seuraan, niin  ota rohkeasti yhteyttä minuun!
Hannu Peni, 040 513 6446, han6mich(at)gmail.com

 

Lähde reippaasti kilpailemaan KS – Kivassa Seurassa!