Suunnistuskilpailuissa on kivaa!

Suunnistuskilpailuissa on kivaa!

Nuorten Rasti-Cup eli NRC on 8-18-sarjalaisille tarkoitettu, viisi henkilökohtaista osakilpailua sisältävä suunnistuskilpailusarja Kaakon Suunnistusalueella kolmessa maakunnassa (Kymenlaakso, Etelä-Karjala ja Etelä-Savo). Cupissa kilpaillaan sekä maakunnallisista henkilökohtaisista että seurojen välisistä sijoituksista. Seurojen pisteisiin ja sijoitukseen vaikuttaa myös Kaakon alueen nuorten rastiviesti (ANRV). Rasti-Cup on jatkoa aiempina vuosina järjestetyille lasten ja nuorten Oravacup-kilpailusarjalle, jotka alkoivat Kymenlaaksossa 70-luvulla. Henkilökohtaisen kilpailun yhteispisteissä otetaan huomioon neljä parasta kilpailua. Täydelliset säännöt löytyvät Kaakon Suunnistuksen nettisivuilta nuoriso-osiosta. Kouvolan Suunnistajat ovat mukana Kymenlaakson NRC-sarjassa.

 

Kuka voi osallistua Nuorten Rasticupiin?
NRC-osakilpailuihin voi osallistua, vaikka olisi ’vasta-alkaja’ (muutama suunnistuskoulukerta takana). Sarjat ovat 8RR/9RR/10RR (rastireitti) ja 12TR (tukireitti), jotka ovat vaikeusasteeltaan aika lailla samanlaisia kuin suunnistuskoulussakin. 13-, 14-, 16- ja 18-vuotiaille on normaalit radat.

RR-radalla on viitoitus: Voit halutessasi juosta radan yhtenäistä viitoitusta pitkin turvallisesti, jos taidot eivät vielä riitä oikaisuihin. Rastit ovat viitoitetulla reitillä.

 

Miten kilpailuihin ilmoittaudutaan?
NRC -kisoihin voi ilmoittautua normaalisti Suunnistusliiton IRMA-palvelun kautta. Vaihtoehtoisesti (ilman lisenssiä) ilmoittautumismahdollisuus kerrotaan kisakohtaisesti kilpailukutsussa.

Kuten muissakin suunnistuskilpailuissa, niin myös NRC-kisoissa käytetään EMIT-leimausta. Jokaisella osallistujalla tulee olla EMIT-kortti. Jos sellaista ei vielä ole, voi alkuvaiheessa lainata emitin seuralta.

 

Kilpailukalenteri

NRC osakilpailut 2017

Ma 29.5.          Kymenlaakson NRC                                 Kouvola                 KS           Kisasivu Tulokset

Ma 12.6.          Kaakon alueen ANRC                              Lappeenranta     RaKaS   Kisasivu Tulokset

Ti 20.6.            Kymenlaakson NRC                                  Luumäki               LuuRa    Kisasivu Tulokset

Ti 8.8.              Kaakon alueen nuorten viesti ANRV  Hamina                 VeVe        Kisasivu Tulokset

La  12.8.         Kaakon AM-pitkä matka                         Lappeenranta    LappRi    Kisasivu Tulokset

Ma 14.8.         Kymenlaakson NRC (finaali)                 Kotka                     KyS          Kisasivu Tulokset

Pistetilannetta seurataan Kymin Suunnistajien NRC-sivulla, jossa ovat tallessa pistetaulukot vuodesta 2004 alkaen.

 

Lisätietoa KS:n nuorisotiimiltä

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan hienon ja elämyksellisen suunnistusharrastuksen kilpailutoiminnan pariin Kouvolan Suunnistajien kivaan seuraan, niin  ota rohkeasti yhteyttä minuun!
Hannu Peni, 040 513 6446, han6mich(at)gmail.com

 

Lähde reippaasti kilpailemaan KS – Kivassa Seurassa!