22.12. Kouvolan Suunnistajien sähköistä kisasuunnittelua yläilmoista!

Toukokuun 2017 KevätSuunnistuksen suunnittelu on menossa. Kisajohtaja Eveliina Hasun kannettava on täynnä tiedostoja ja sähköposteja vastuutalkoolaisille. Kartoittaja Asko Määttä ja ratamestari Jarkko Tynys ovat jo valloittaneet Kouvolan Elimäen Teuroisten kylän maastoja, joista yksityiskohtaisemmin seuraavassa jutussa. Sekä 6- että 12-tieltä vain kivenheiton päässä oleva tuleva kisakeskus maalaistalon pihapiirissä on nyt ohuen lumikerroksen peitossa.

24-vuotias kisajohtajamme Eveliina muistelee alkuaikojen suunnistusmuistoaan: totaalieksyminen alakouluiässä iltarasteilla. Mukaan sattunut puhelin pelasti tilanteen, soitto äidille ja tämä ohjeisti tyttärensä takaisin kartalle ja maaliin. Matkapuhelimen, internetin ja sosiaalisen median kanssa kasvanut Eveliina organisoi sujuvasti ja sähköisesti  KevätSuunnistusta välillä junassa ja välillä lentokoneessa matkalla opiskelemaan opettajaopintoja Ouluun.

Jäin miettimään, miten olisin 24-vuotiaana organisoinut isoa kisatapahtumaa. Lankapuhelimeni oli kaksioni ikkunanlaudalla, kunnes ystävä lahjoitti minulle viisi metriä pitkän jatkojohdon. Olin juuri hankkinut elämäni ensimmäisen pankkikortin ja opettelin laskujen maksamista maksuautomaateissa. Juhlakutsut tipahtivat postiluukusta ja opiskelijariennoista luimme ainejärjestön ilmoitustaululta. Ei ihme, että olen hieman ulkona nykysysteemeistä. Siksi hyvä, että jokaiselle löytyy homma talkooporukassa. Kisajohtaja tarvitsee meitä kaikkia. Olen kerännyt kisakentältä roskia, pussittanut mitaleja, keittänyt litratolkulla kahvia, vienyt lapsia Muksulassa puskapissalle ja niitannut muovipusseja aitaan

Kartta raameja vaille valmis. Radat koejuostavissa. Tuotosta esittelevät kilpailunjohtaja Eveliina Hasulle ratamestari Jarkko Tynys (vas) ja kartan laatija Asko Määttä.

Ja kaikki tämä, jotta Sinä, kisaaja tai kuntosuunnistaja, lapsi tai aikuinen, saisit hienon suunnistuskokemuksen. Emiteistä, kompassien ja karttojen tason kehittymisestä huolimatta itse suunnistus suorituksena ei ole muuttunut vuosien aikana. Vain Sinä, kartta, kompassi, emitleimasin, keväinen metsä Teuroisissa ja suunnistusflow, jota ei voi sähköisesti tuottaa.

 

 

– Päivi Pollari on 52-vuotias harrastajasuunnistaja ja talkoolainen, joka jutuissaan kertoilee KevätSuunnistuksesta 2017 , ja  ihmettelee suunnistusharrastuksen monipuolisuutta.*