Tervetuloa vuoden 2015 KevätSuunnistus-sivuille!

Tiomilan siirryttyä totusta ajasta Äitienpäivälle, on Vapun aikaan melkoisesti kisatarjontaa ympäri Suomen. Valinnan helpottamiseksi kaksipäiväiset kisat KevätSuunnistus Kouvolassa ja Uudenmaan Rastipäivät ovat sopineet, että kisojen pitkät matkat ja keskimatkat järjestetään eri päivinä. Näin pääsarjalaisilla ja miksei muillakin on mahdollisuus juosta joko kaksi keskimatkaa tai kaksi pitkää matkaa tuona viikonvaihteena. Tiomilajoukkueitakin voi katsastaa kahdella keskimatkalla peräkkäisinä päivinä.

Kaksipäiväiset kansalliset suunnistuskilpailut järjestetään Sippolan urheilukentän maastossa 2.-3.5.2015 Sippu-Jukolan 10-vuotisjuhlakisana. Kilpailunjohtajana toimii Riikka Hillo ja tiedottajana Heikki Kyyrönen. Ratamestarina ahkeroi Jyrki Hyyrynen, joka toimi Sippu-Jukolassa Venlojen viestin ratamestarina.

Vuoden 2015 kilpailunjohtaja Riikka Hillo ja ratamestari Jyrki Hyyrynen vuoden 2005 Hiidenkivellä

Vuoden 2015 kilpailunjohtaja Riikka Hillo ja ratamestari Jyrki Hyyrynen vuoden 2005 Hiidenkivellä

 

KevätSuunnistus 2015 on onnistuneesti takana. Kiitos kilpailijoille, huoltajille sekä Kouvolan Suunnistajien talkoolaisille!

Tervetuloa taas ensi vuonna KevätSuunnistukseen Kouvolaan!

4.5.2015 Reittihärvelit
Huom: 1. päivän leimasinrikon vuoksi animaatiot eivät toimi kunnolla kaikilla radoilla (koodi 67, esim. H21A rasti nro 15)
-> Lauantain reittihärveliin
-> Sunnuntain reittihärveliin

3.5.2015 Jani Lakanen ja Marttiina Joensuu sunnuntain voittajia. Föhr ja Nurmela veivät kokonaiskilpailun voiton.
-> Artikkeliin

2.5.2015 KevätSuunnistus juostiin sateen raikastamassa metsässä. Kisat silti läpi kolmessa tunnissa.
-> Artikkeliin

30.4.2015 klo 10 Maasto edelleen lumeton:-)

Viimeaikainen säänvaihtelu huomioiden on hyvä tietää, ettei kisamaastoon satanut lunta. Vettä tuli ihan kunnolla, mutta sääennusteiden mukaan kisat voidaan viedä läpi jopa osin auringonpaisteessa.

Lähtölistat ilmestyvät tänään. Ilmoittautuneita oli tarkalleen 434 eri henkilöä.

Sateiden vaikutuksesta pysäköintiin tulee tietoa vielä perjantai-iltana. Mikäli varajärjestelmiin joudutaan turvautumaan, ei kävelymatka paljonkaan lisäänny. Peltoparkista se on 1 km, tienvarsipysäköinnissä enimmillään 1,5 km. Peltoparkkiin pysäköitäessä etelän suunnasta tulevat kilpailijat voivat purkaa lastinsa tienvarteen, noin 200 metrin etäisyydelle kilpailukeskuksesta ja ajaa sen jälkeen autonsa pysäköintiin. Sippola-Kaipiainen tien varrelle pysäköinti on kielletty eikä autojen siirtoa kilpailun kestäessä  lähemmäksi kilpailukeskusta sallita.

 26.4.2015 Ratamestarin terveiset

Näissä osissa maastoa nopeimmat menevät 5 min/km, arvelee ratamestari. Hitaampaakin löytyy.

Näissä osissa maastoa nopeimmat menevät 5 min/km, arvelee ratamestari. Hitaampaakin löytyy.

Ilmoittautuminen lähenee loppuaan. Kävin tänään viemässä ensimmäisiä rasteja maastoon. Peipposet lauloivat kuorossa ja pääskysiä odotellaan. Lehtipuiden silmut eivät ole vielä puhjenneet eikä säätiedotus lupaa ensi viikoksi helleaaltoa, joten metsä ei ilmeisesti ole vielä kovin vihreä. Tässä on tietysti hyvät ja huonot puolensa. Eteneminen helpottuu kun näkyvyys on erinomainen, muutamien pienten lehtipuutiheikköjen halkijuoksussa voi kaukaa havaita sen helpoimman reitin. Toisaalta muutamat rastit saattavat näkyä näin ratamestarin silmin liiankin kauas. Maasto on lumeton ja selvästi kuivunut viime vierailuni jälkeen. Kannattaa myös vilkaista ensi viikonlopun sääennustetta, tällä hetkellä on luvassa puoliaurinkoista.

Järjestelyt ovat loppusuoralla, huomenna alkaa karttojen tulostaminen ja pussitus. Jäljellä ovat loppujen rastien vienti ja koejuoksut.

Tervetuloa keväiseen Sippolaan

 

19.4.2015 Alustavat kilpailuohjeet ja ratapituudet julkaistu

19.4.2015 Sippu-Jukolasta 10 vuotta. KevätSuunnistus Jukola-tunnelmissa.

Kaukametsäläisten puheenjohtaja Juhani Sihvonen saapuu avaamaan kilpailut osallistuen itsekin kilpailuun. Lyhyet kilpailun avajaisseremoniat pidetään kilpailukeskuksessa sijaitsevalla Hiidenkivellä, jonka kylkeä koristaa Sippu-Jukolasta kertova muistolaatta.

– Sippu-Jukolassa sain vastaanottaa Kaukametsäläisten jäsenyyden. Tilaisuus oli vaatimattoman suunnistusurani huippuhetkiä. Itse kilpailu oli hieman tuskaista. Sairastelu aivan kisojen alla esti tankkauksen. Ainoa ateria ennen omaa osuutta oli puurolautanen kolme tuntia ennen starttia. Suolojen puute aiheutti kramppeja ja muutenkin matkan teko oli hontelon oloista. Virheitä ei tullut kuin alle kaksi minuuttia, muistelee Sihvonen.

Juhani Sihvosella on ”kaukametsäläisittäin” nuoresta iästä huolimatta kertynyt melkoinen määrä vastuullisia tehtäviä Jukolasta.

– Olin Juvan Jukolassa 1990 pääratamestarina 24-vuotiaana. Apulaisenani oli edesmennyt juvalainen huippusuunnistaja Mika Kuisma, sittemmin 1995 suunnistusyhteisöä syvästi järkyttäneessä liikenneonnettomuudessa menehtynyt. Olin myös pääratamestarina Sulkavan Jukolassa 2003. Suunnittelin Jukolan radat ja Venlojen ratamestarina toimi Vesa Hienonen. Mikkeli-Jukolassa 2009 olin kilpailunjohtajana, kertoo Jukola-urastaan Juhani Sihvonen

 

Juhani Sihvosella on melkoinen kokemus Jukolasta: kaksi kertaa pääratamestarina ja kerran kilpailunjohtajana, Kaukametsäläisten jäsen vuodesta 2014 ja nyt Kaukametsäläisten puheenjohtajana.

Juhani Sihvosella on melkoinen kokemus Jukolasta: kaksi kertaa pääratamestarina ja kerran kilpailunjohtajana, Kaukametsäläisten jäsen vuodesta 2014 ja nyt Kaukametsäläisten puheenjohtajana.

——————————————————————————————-

Muistokiviä tai muistolaattoja parilla kymmenellä Jukola-paikalla

Ensimmäisen Jukolan viestin lähtöpaikan läheisyyteen Vantaan Ruskeasannalle ovat Kaukametsäläiset pystyttäneet Jukolan viestin muistokiven. Kivestä huolehtii Vantaan kaupunki. Viime vuosina ovat järjestäjät pystyttäneet omia muistokiviä tai muistolaattoja Jukolan viestin kilpailukeskukseen. Viime kesänä julkistettiin Joutsenossa vuosien 1964 ja 1989 Jukolan viestien muistokivet. Sulkavalla 2003 kivi tehtiin jo järjestelyvaiheessa ja se jäi muistoksi kilpailukeskukseen. Arviolta parissa kymmenessä kilpailukeskuksessa on jonkinlainen merkki Jukolan viestistä.

———————————————————————————————-

9.4.2015 Kilpailumaasto on lumeton

Ratamestari Jyrki Hyyrysen katsaus:

Kas tässä, ole hyvä! osoittaa kilpailunjohtaja Riikka Hillo Jarno Kiintolalle. Mirja Puhakka Mikko Kekki ja Jyrki Hyyrynen mukana suunnittelemassa loppuviitoitusta, pituudeltaa 200 m. Sippu-Jukolassa lyhimmillään tultiin takana näkyvästä metsänreunasta 500m.

Kas tässä, viimeinen rasti, ole hyvä! osoittaa kilpailunjohtaja Riikka Hillo Jarno Kiintolalle. Mirja Puhakka Mikko Kekki ja Jyrki Hyyrynen mukana suunnittelemassa loppuviitoitusta, pituudeltaa 200 m. Sippu-Jukolassa lyhimmillään tultiin takana näkyvästä metsänreunasta 500m.

Lumet ovat väistymässä maastosta, mutta metsäteillä sitä riittää. Kävin tänään 8.4 ensimmäistä kertaa maastossa ja jouduin jalkamieheksi paljon ennen kuin etukäteen kuvittelin. Tiellä oli vielä puolen kilometrin mittainen hiihtokuntoinen pätkä, josta autolla ei ollut mitään mahdollisuuksia selvitä eteenpäin. Metsä on kuitenkin jo nyt lähes lumeton. Pohjoisrinteillä ja avoimissa notkopaikoissa sitä vielä on, mutta lumettomia harjoituksia metsässä pystyisi jo tekemään. Talven jäljiltä oli hieno tunne kävellä lumettomassa maastossa ja kuunnella lintujen laulua. Lumien juuri sulettua maasto, lähinnä suot ja notkelmat  lienevät nyt märimmillään, mutta tämänpäiväisen sääennusteen mukaan kevät etenee vauhdilla, saammekohan kohta jo kevään ensimmäiset lehdet puihin.

Edessä on syksyllä tehtyjen rastipukkien tarkistus ja muutama täytyy tehdä vielä lisää. Ratojen viimeistely on lopuillaan. Minun täytyy tarkistaa vielä pari taimikkoa ja yksi risukko sillä silmällä että voiko siellä juoksuttaa nuorimpia ja vanhimpia sarjoja. Tämän jälkeen julkaisemme alustavat ratapituudet. Maasto on säästynyt ainakin toistaiseksi hakkuilta.

Vielä reilut kolme viikkoa ja sitten tavataan.

30.3.2015 KevätSuunnistuksen ilmoittautuminen avautui IRMAssa.

Ensimmäinen ilmoittautuja oli  Reijo Liitiäinen, H65, OK Trian. Hän ilmoitti jo syksyllä kakkosryhmän SM-kisoissa tulevansa KevätSuunnistuksiin nähtyään kilpailumme ennakkomainoksessa oman kuvansa. Ja nyt Reijo näytti olevan lupauksensa takana.

Kilpailun järjestäjinä olemme Suunnistaja-lehdessä julkaistussa kutsussa antaneet eräänlaisen palvelulupauksen ja segmentoineet sitä eri ikäryhmille. Näin ilmoitimme:

Tarjoamme:
– Pääsarjoille palkinnot ostokortteina sekä lauantain että yhteistulosten parhaille.
– Nuorimmille  palkintoja sekä lauantaina että yhteistuloksien perusteella. Lasten sarjoissa palkintoina Tykkimäen huvipuiston rannekkeita.
– Veteraaneille suunnistusta metsämaastossa maaliin saakka sekä sarjoissa H/D60 ja vanhemmat kartan 1:7500.
– Kaikille yhteisesti laajassa maastossa oikeaa metsäsuunnistusta sekä palkintojenjaon perinteisen seremoniallisesti palkintokorokkeineen.

Louna-Jukolan esimerkkiä seuraten olemme uudistaneet markkinointipuheitamme niin, että osallistujia puhuttelemme asiakkaina ja palvelujen käyttäjinä, emme pelkkinä maksajina.

Lumitilannekin näyttää siltä, että vanhat hanget ovat väistyneet ja näistä uusista lumista kevättuulet pitävät huolen.

5.2.2015 Kilpailukutsu julkaistu Kilpailukutsu on nyt julkaistu. Kutsu löytyy vasemmasta infopalkista pdf-tiedostona.

14.12.2014 Ratamestari Jyrki Hyyrynen Käynnistimme KevätSuunnistuksen 2015 suunnittelun elokuussa kilpailukeskuksessa ja sainkin päivitetyn kartan pian käsiini. Kartta on laadultaan hyvä jo Jukolan perua, joten suunnittelu on tältä osin ollut helppoa. Maasto on minulle tuttua Venlojen viestin ja muutamien iltarastien jäljiltä. Lue lisää>>

Terttu-tonttu on saanut rastipukit jo valmiiksi.

Terttu-tonttu on saanut rastipukit jo valmiiksi.