Historia

KouRa_logosipralogoKOUVU_logokuuslogoKouvolan alueen suunnistajat ottivat vuoden 2010 syksyllä uuden ja tarkemman suunnan toiminnalleen. Pitkään muhinut ajatus yhteisen edustusseuran perustamisesta konkretisoitui viimein marraskuun lopulla, kun Kouvolan Suunnistajien perustava kokous pidettiin 22.11.2010 Kuusankoskella. Päätös osui nappiin, sillä jo talven hiihtosuunnistusrasteilla tuli menestystä roppakaupalla uudelle seuralle.

KS:n kilpailulajeina ovat kaikki Suunnistusliiton lajit: hiihtosuunnistus, suunnistus, pyöräsuunnistus ja tarkkuussuunnistus. KS:n tavoitteena on olla kilpailukykyinen ja toimiva suunnistuksen huippuseura, jolla on edellytykset menestyä isoissa suunnistuskilpailuissa niin Suomessa, kuin rajojemme ulkopuolellakin. Etenkin nuorisosuunnistuksen ja valmennuksen kehittäminen koettiin tärkeäksi, minkä takia KS palkkasi kesällä 2012 ensin puolipäiväisen nuorisovalmennuspäällikön. Kesästä 2013 lähtien nuorisovalmennuspäällikkö on toiminut päätoimisena. Kouvolan Suunnistajat luo edellytyksiä seuraaville asioille:

– kilpailukykyisten viestijoukkueiden muodostaminen
– valmennustoiminnan kehittäminen, kohderyhmänä aluksi erityisesti nuoret suunnistajat
– yhdet kasvot yhteistyökumppanien suuntaan
– hallinnollisen toiminnan vähentäminen
– päällekkäisten toimintojen karsiminen
– taloudellinen mahdollisuus palkattuihin resursseihin

Edustusseuran perustamisesta lähtien puheissa oli muutaman vuoden sisällä yhdistää kaikki toiminnot yhden seuran alle. KS:n hallitus järjestikin 18.10.2013 emoseurojen jäsenilleen strategiaseminaarin, jossa yhdessä linjattiin KS:n tulevaisuus. Yhteinen päätös oli tuolloin kaikkien toimintojen yhdistäminen KS:n alle. Emoseurat päättivät omissa syyskokouksissaan suunnistustoimintojen siirtämisestä KS:n alaisuuteen. Näin ollen Kouvolan Suunnistajien sääntöjä uudistettiin ja vuoden 2014 alusta alkaen KS on suunnistuksen erikoisseura henkilöjäsenyyksineen.

Emoseurojen kokouksissa vuoden 2014 aikana KouRa-72 ja SipRa päättivät seurojen lakkauttamisista ja KuUS päätti jatkaa toimintaansa pitäen myös suunnistuksen lajivalikoimassaan.

Kouvolan Suunnistajat ry jatkaa siis perinteikkäitten suunnistusseurojen suunnistustoimintaa Kouvolan seudulla. Toimintaa ohjaa neljä KS:ää:

Kivassa Seurassa – Kohti Salamavaloja – Kuntoa Suunnistaen – Kavereita Seikkailuihin

KS_Logo_180

***

Kouvolan Rasti -72 historia

KS:n 10-vuotisjuhlavuoden yhtenä teemana oli historian tarkastelu ja sen myötä Antero Rossi kokosi Kouvolan Rasti-72 ry:n historiaopuksen. Julkaisu sai nimekseen “Jälkipuheet ja jossittelu eivät lopu koskaan – Kouvolan Rasti-72 1972-2013”. Historiikki on luettevissa verkossa nettikirjana täällä > LUE NETTIKIRJAA

Historiikista on saatavana tekijältä muutamia tulostekappaleita – ota halutessasi yhteyttä Anteroon sähköpostitse antero.rossi(at)pp.inet.fi
Tässä saatavilla lisäksi vielä pdf-versio!

Historiakirjaa voivat aiheesta tietävät täydentää ja kommentoida niin KS:n hallitukselle kuin myös Anterolle! Lue myös uutinen historiikista!

KS 10 vuotta 2010-2020