MOBOssa suunnistetaan älypuhelimen avulla.

MOBOssa suunnistetaan älypuhelimen avulla.

MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Windows Phone, Android ja iPhone-puhelimilla. Tarkemmat ohjeet löytyvät MOBO-sivustolta. Lisää ohjeita sekä tilastot radoittain löytyvät täältä.

 

Kouvolan MOBO-radat

 

Urheilupuisto-Palomäki

Kouvolan Urheilupuiston MOBO-rata on valmis. Lähtöpaikka radalle on jäähallin kupeesta, frisbeegolf-radan lähtötaululta (Topinkuja 1). Voit ladata Palomäen MOBO-radan kartan pdf-tiedostona myös tästä.

HUOM! Palomäen Mobo-radan rikotut ja hävitetyt rastit on korjattu. Rasti nro 11 paikkaa on siirretty muutama metri kaiteesta läheiseen sähkötolppaan. Toivottavasti se ei nyt osu niin hyvin vandaalien silmiin. 18.9.2016

Kouvolan kaupungin tekemä opastusvideo MOBO-radalle.

moboweb

Palomäen mobo-radan lähtökyltti

moboweb2

Mobo-radalla leimaaminen tehdään ottamalla kuva qr-koodista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anjalan nuorisokeskus

Video Anjalan nuorisokeskuksen, Känkkärän, MOBO-radalta.

Lähtöpaikka on Nuorisokeskus Anjalan pihalla. Tieltä 359 (Anjalantie) Käännytään Ankkapurhantielle ja ajetaan keskelle pihaa parkkipaikalle (sama paikka, jossa yökupin lähtö on ollut jo useamman kerran). Lähtö on parkkipaikan reunalla olevassa ilmoitustaulussa. Lähdön koordinaatit: 60.69757,26.81143.

Lähtö ja 14 rastia antavat suunnistettavaa yhteensä 210 rastivälin verran. Kiertämällä radan kaikki rastit perinteisessä numerojärjestyksessä ratapituus on 3,4 km.

QR-koodien lisäksi käytössä ovat NFC-etäluettavat tarrat. Eli jos puhelimesi pystyy lukemaan NFC-tarroja sinun ei tarvitse ottaa kuvaa rastin QR-koodista, riittää kun viet puhelimesi rastin viereen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jukka Sakki ja Olli Törönen 13.8.2014 Kouvolan MOBO-radan lähtöpaikalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suomen Luonnonsuojeluliiton sekä Luontoliiton väki tutustumassa MOBO-rataan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ummeljoella Mobo-rata

 

Kouvolan kolmas Mobo-suunnistusrata on avattu Ummeljoella. Kouvolan kaksi muuta Mobo-rataa sijaitsevat Palomäellä ja Anjalan Känkkärällä.

Ummeljoen Mobo-radan lähtöpiste on koulun pihalla opastopassa. Osoite on Kansakouluntie 6, 46810 Ummeljoki.

Karttalinkki. (Huomaa, että Goole Mapsissa on kadunnimessä kirjoitusvirhe ja oikea paikka ei välttämättä löydy sen avulla.)

Radalla on lähdön lisäksi 14 rastia, ympäri Ummeljoen kylää. Muutama ”maisemarasti” on aivan Kymijoen rannalla. Jos kiertää kaikki rastit numerojärjestyksessä radalle tulee mittaa linnuntietä noin 4,5 km. Rasteja uskaltaa lähteä etsimään heikommallakin suunnistustaidolla, sillä eksymisen vaaraa ei ole, koska kaikki rastit ovat Kymijoen ja Anjalantien rajaaman alueen sisällä.

Älä pysäköi autoa koulun pihalle koulupäivän aikana ja jätä ajotie vapaaksi. Kansakouluntien päässä olevan jääkiekkokaukalon edustalla on pysäköintitilaa.

Lisätietoa täältä: mobo.suunnistus.fi

 

Kouvolan Suunnistajien MOBO-radan yhteyshenkilö: Jukka Sakki, jukka.sakki(at)gmail.com, puh. 050 3570982