Nastareiden rapinaa kartalla ja Korvessa

Norjalainen, ruotsalainen ja suomalainen juoksivat peräkanaa Salpa-Jukolan Viestissä. Pitkäjalkaiset nuoret miehet, norjalainen ja ruotsalainen, hyppäsivät ketterästi leveän ojan yli. Hieman iäkkäämpi suomalainen seurasi perässä ja löysi itsensä kainaloita myöten vedessä ja jalat polvia myöten mudassa. Suomalainen, tuleva KevätSuunnistuksen 2016 ratamestari Mika Salonen, kuunteli ojassa nastareiden rapinaa harmillisen lähellä olevalla sillalla ja tuumasi, että suunnistajan kannattaa lukea välillä karttaa. Ikimuistoinen pummi miehelle, joka oli kolmikymppisenä siirtynyt seikkailu-urheilusta suunnistukseen.

Mikan tyylinäytettä Halikko -viestistä

Mikan tyylinäytettä Halikko -viestistä

Korvenkylän maastossa Mika on suunnistanut pari harjoitusta kymmenisen vuotta sitten. Kokenut ratamestari aloitti KevätSuunnistuksen suunnitteluhommat maastopyörän selässä siirtyen sitten samoilemaan mäntykankaalle. Ratapisteiden kartoittamisen välissä hän nautti mustikoista ja upeassa luonnossa liikkumisesta.

– Suunnistuksessa ja kilpaílemisessa on hienoa uusiin maastoihin tutustuminen. Jokainen kisa tai kuntorasti on ainutlaatuinen haaste, Mika tuumaa.

 

Mikaa kiinnostavat suunnistusmatkat, joille hän on saanut houkuteltua mukaan myös perheensä. Kainuun Rastiviikot on suosikki, mutta porukalla on käyty myös Unkarissa ja kisamatkalla Ruotsissa. Kisamatkoilla kaverina on poika Eetu.  KevätSuunnistus on uusi haastava reissu: monta matkaa kartalla ja ihan oikeasti lähimetsässä, jonne kotoa pääsee pyörällä runsaassa puolessa tunnissa. Kouvolan Suunnistajien koejuoksijat antoivat Mikalle maastosta ja radoista hyvää palautetta. Nopeakulkuisesta ja selkeästä maastosta löytyy sopivasti koettelemusta joka tason kisaajalle, lapsille ja kuntoilijoille,

SAMSUNG

Maistiainen kisamaastosta

Mikan puheissa vilisevät nimet Ossi, Heikki, Jukka, Mirka ja Matti.  Ratamestarin homma on sekä yksinäistä suunnittelua että sosiaalista yhteistyötä. Oman seuran väen lisäksi asioista sovitaan Matin ja muiden maanomistajien kanssa. Seuraavassa jutussa tutustumme Matti Iso-Metsälään ja hänen perheeseensä. He elävät Korven maastoissa joka päivä.

Takaisin kisasivulle pääset tästä.