Etusivu Foorumit Kilpailutoiminta VENLAT / JUKOLA 2016

 • Tähän aiheeseen ei ole vastauksia.
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #5263 Vastaa
  Katja Luoma
  Vieras

  54 päivää Jukolaan, joko jännittää?
  IRMA:ssa on auki viestihalukkuuden ilmoittaminen Venlojen ja Jukolan viestiin. Ilmoita halukkuutesi juosta Kouvolan Suunnistajien joukkueessa Jukolassa IRMA:an sunnuntaihin 8.5.2016 mennessä.

  Tällä hetkellä on ilmoitettu 4+4 joukkuetta. 8.5. jälkeen katsotaan ilmoitetaanko vielä lisäjoukkueita. Jos et omista lisenssiä ja IRMA-tunnuksia, voit ilmoittaa viestihalukkuutesi myös minulle sähköpostilla.

  Seuran valitsijaryhmä valitsee seuran 1-2 joukkueet. Muut joukkueet kootaan ilmoittautuneiden kesken osuustoiveet huomioiden.

  Jukola-joukkueet valitsee Jukka Tani ja Hannu-Pekka Pukema.
  Venla- valitsee Noora Hyyrynen, Mikko Kekki ja Jorma Laukkanen

  Kivassa Seurassa – Kohti Salamavaloja – Kuntoa Suunnistaen – Kavereita Seikkailuihin

  T. Katja Luoma
  p. 0405192635 / katja.m.luoma(a) gmail.com

  #5454 Vastaa
  Anssi
  Vieras

  Terve kaikille 🙂

  Mun mielestä kaikille olisi parempi ja tasapuolisempaa, jos myös kaikki muut joukkueet kuin 1. ja 2. nimettäisiin 30.5 mennessä. Tämä muille joukkueille varattu 13.6 jää aivan liian myöhäiseksi ja helposti käy niin, että mikäli poisjääntejä, loukkaantumisia yms. tulee niin nimeämiset valuvat jälleen viimeiseen päivään. Viime vuonna mm. miesten 3. joukkuetta järkkäiltiin sähköposteilla ja puhelimitse vielä venlojen viestin aikaan.

  Jos joku joukkue (viimeinen) 30.5 mennessä jää vajaaksi niin siinä jää 2-3 vkoa hyvää aikaa hommata puuttuvat jäsenet. Eli nimettäisiin kaikki Jukolaan ja venloihin ilmoittautuneet miehet ja naiset joukkueisiin mukaan 30.5 mennessä.

  Mikäli käy niin, että miesten tai naisten viimeisiin joukkueisiin on siinä vaiheessa lukumäärällisesti esim. 4 jäsentä, hommataan 3 jäsentä lisää seuraavan 2-3 vkon aikana. Ei varmasti ole vaikeaa, koska Kouvolan iltarasteilla käy keskimäärin 200-300 suunnistajaa joka kerta.

  Muutenkin 4kpl ilmoitettuja miesjoukkueita kuulostaa todella vähäiseltä, että Kouvolan miesjoukkueita on ilmoitettu vain 4 alustavasti. KS:n kokoisella seuralla luulisi olevan pistää Jukolan joukkueita 7-10kpl, etenkin kun Jukola on hyvin lähellä. Ja naisiinkin 5-7kpl helposti.

  Mun idea on, että kaikki ilmoittautuneet niin naisissa kuin miehissä hyväksytään mukaan. Ja sen jälkeen mikäli joku joukkue jää vajaaksi, hommataan puuttuvat jäsenet omasta iltarastiporukasta (viimeistään Jukolan pankista). Plus ehkä 1-2 varamiestä/-naista niin miehiin kuin naisiin. Ja nekin niistä, joille ei ole itse ehdottoman välttämätöntä päästä juoksemaan.

  Jukola on kuitenkin vuoden tärkein suunnistustapahtuma. Ja tärkeä jokavuotinen kokemus myös niille, jotka eivät muuten kilpaile.

  PS: Voin myös tarpeen vaatiessa itse rekrytoida suunnistajia niin omista iltarastiporukoista kuin tarvittaessa muualtakin.

  T: Anssi

  #5455 Vastaa
  Hannu
  Vieras

  Hei!

  Hyvä esitys Anssilta!

  Muutama lisätieto ja omia ajatuksiani seuraavassa.

  Ensiksikin tiedoksi, että sekä Venloihin että Jukolaan on ilmoitettu kaksi joukkuetta lisää. Siis molemmissa viesteissä on mukana kuusi KS-joukkuetta.

  IRMA-ilmoittautumisen lisäksi on voinut ilmoittautua Katjalle, joten en tiedä ilmoittautuneiden kokonaismääriä. Irmassa Venloihin halukkuutensa ilmoittaneita on 27 henkilöä, joten jo näistä tulee 6 joukkuetta täyteen ja 3 olisi varalla. Jukola-ilmoittautumisten puolella viestihalukkuuden ilmoittaneita on 37 henkilöä, joten niistä kuudes joukkue jää 5 suunnistajalla vaillinaiseksi. Ilmeisesti kuitenkin sähköposti-ilmoittautumisia on saatu. Mikähän on kokonaistilanne?

  Anssin ehdottamalla tavalla toimittaessa olisi nyt Venloihin ilmoitettava vielä yksi joukkue. Sinänsä hyvä ja ainakin kokeilemisen arvoinen toimintatapa! Tuota on kyllä Sippurastin aikana tullut kokeiltua ja ainakin silloin oli vaikea saada ylipuhuttua lähtijöitä – ennemmin aina on tullut poisjääntejä ja niiden paikkaamisessa on jo riittänyt tekemistä. On sentään joskus ollut helpompaa. Kyllä lähtijöiksi halukkaat ovat jo ajoissa yleensä olleet mukana kuvioissa ja aiempien vuosien osallistujat perustellusti yleensä pois viestistä tai sivussa KS-joukkueista. Onhan näitä monenlaisia muita suku- tai kaverijoukkueita, firman, muun seuran ym. joukkueita paljonkin täältä seudulta mukana. Toki soisin mielelläni kaikille halukkaille mahdollisuuden olla mukana ja vaikka juuri näissä omissa joukoissamme.

  Viime vuosien tilanteiden perusteella olen nyt sivussa joukkuevalinnoista. Aina ei ole sentään ollut niin työlästä kuin viime vuonna. Vahvana muistona itselläni on se, että pienen yllätyksen myötä Jämsässä jäi yksi Jukola-joukkueemme vajaaksi. Tuolloin tulin hälytetyksi Bajamajasta kolmelta yöllä paikkaamaan poisjääntiä enkä saanut omalle ankkuriosuuden paikalle ketään. Jälkeenpäin olisi ratkaisu löytynyt – muttei silloin millään 🙁

  Viime vuoden ja Jämsän muistojen pohjalta olen jo aloittanut mahdollisten “jos et ketään muuta saa lähtemään” 😉 varamiesten kyselyn. Tässä mielessä sellaiset varat, joille juoksemaan pääsy ei ole ehdottoman tärkeää ovat tietysti oikein sopivia. Kuten Anssi jo huomioi.

  Yksi näkökulma asiaan on vielä, että näihin suurviesteihin mieluusti otetaan joukkueisiin seurassa jäseniä olevia, joten olisi kiva saada mahdolliset iltarastiporukoista viesteihin mukaan houkuteltavat seuran jäseniksi. Seuran jäsenmaksu on pieni tuohon osallistumisen arvoon nähden.

  Käytännön asiana tuossa aikaisessa joukkueiden nimeämisessä tulee se, että 1:n ja 2:n valintaringissä mukana olevat “varasijoille” jäävät 1-3 miestä olisivat 30.5. nimettävissä 3-, 4-, 5- ja 6-joukkueissa nimettöminä “vara1”, “vara” ja “vara3” tai jotain vastaavaa. Oikeat nimetyt henkilöt ovat nuorimpien osalta rajatuilla osuuksilla (4-6) ja muutkin mahdollisesti 3- ja 4-joukkueissa pisimmillä osuuksilla tai sitten ei. Tarkoitan sitä, että osuudet selkeytyvät vasta myöhemmin.

  Toiveissa minullakin on, että kaikki halukkuutensa ilmoittaneet saavat olla mukana. Joissain seuroissa paikan joukkueessa saa sitä varmemmin mitä aiemmin ilmoittautuu. Olisiko siinä yksi ratkaisu tuleville vuosille!?!

  Tässä tuli siis omia ajatuksiani ja odottelen muiltakin kommentteja ja mielipiteitä tähän viestittelyyn vastauksena tai suorana palautteena tavatessamme tai muuten viestitellen joko minulle tai Mikolle ja Jormalle (osoitteet tarkoituksella poimittuina vastaanottajien listalle)!

  Ystävällisin terveisin Hannu Peni
  puh. 040-5136446

  #5456 Vastaa
  Anssi
  Vieras

  Terve.

  Juuri näin, Heikki ja Hannu. Talvella ja viimeistään huhti-toukokuussa joukkueet pitäisi organisoida. Mutta nythän tässä on hyvää aikaa nimetä kaikki joukkueet 30.5 mennessä. Ja nimetä kaikki ilmoittautuneet joukkueisiin + hakea omasta porukasta (tai muualta) ne, jotka puuttuvat.

  Jos irmassa on venloihin 27 henkilöä niin se on 6 joukkuetta + 3 suunnistajaa eli yksi tarvittaisiin 7 joukkueeseen. Onko sähköpostilla ilmoittautuneita Irman lisäksi? Jukolassa 37 ilmoittautunutta, yhteensä irmasta + sähköposteista vai pelkästä irmasta? Mä ainakin ilmoittautuin sähköpostilla. Jos yhteensä noi 37 niin se on 5 joukkuetta + 2 “ylimääräistä”. Varmasti toi 5 henkilöä löydetään iltarastiporukasta. Etenkin jos ilmoittautumisia tulee/on tullut vielä lisää?

  Hyvä idea voisi olla se, että jatkossa julkaistaisiin kaikki ilmoittautuneet tällä sähköpostilistalla ja siitä voisi joukkueista 3 –> porukka itse kertoa mitkä osuudet haluaisivat juosta ja miettiä sopivat joukkueiden koostumukset. Nyt ilmeisesti ilmoittautuneita ei tiedä kuin 2-3 valitsijaa?

  Sen verran voisi vielä sanoa, että olisi hyvä, että suunnistajat pääsisivät myös juoksemaan osuutensa joukkueessa, johon ei kaikista yrityksistä huolimatta saada kaikkia juoksijoita. Tietysti aina ehdottomasti parempi, jos saadaan täydet joukkueet.

  T: Anssi

  #5457 Vastaa
  Jorma
  Vieras

  Hei.

  Kiireistä; en ole kaikkia viestejä lukenut.

  Sovittu / suunniteltu seuraavaa:

  – 1- ja 2-joukkueeseen tyrkyllä olevat juoksijat nimetään toukokuun loppuun (15 – 18 miestä) ja lopulliset kokoonpanot Luuran kisojen jälkeen
  – muut joukkueet nimetään toukokuun loppuun (1 – 3 yllä nimetyistä tässä vaiheessa esim. vara1, vara2, jne); näitä joukkuieita “elätetään” palutteen ja terveystilanteen mukaan
  – kaikki Irman kautta ilmoittautuneet pääsevät KS:n joukkueisiin (pl. ne, jotka ovat ilmoittaneet olevansa käytössä varamiehinä – käytetään tarvittaessa)
  – seura maksaa jäsenten osanottomaksun (jos siis joudutaan täydentämään ulkopuolisilla, niin maksettava jäsenmaksu tai oma osuus viestistä)
  – viikko – kaksi ennen haetaan kymmeniä täydennyksiä joukkueisiin, joten kaikki nekin, jotka eivät mahdollisesti Irman kautta ole ilmoittautuneet päsevät halutessaan juoksemaan

  Jorma
  040 746 0088

  #5458 Vastaa
  Anssi
  Vieras

  Terve.

  Hyvä, jos kaikki joukkueet nimetään nyt toukokuun loppuun mennessä?
  Niin Jorman ao. viestistä käsitin.

  Se on mun mielestä ok, että jokainen osallistuva maksaa seuran jäsenmaksun tai oman osuutensa viestistä. Tätä voisi kuitenkin siten muuttaa, että Irman ohella ilmoittautuneista hyväksytään suoraan mukaan myös kaikki ne kuntorastilaiset, jotka ovat maksaneet/maksavat jäsenmaksun ja haluavat mukaan.

  Myös he, jotka ovat kokeilunhaluisia eivätkä kovimpia mahdollisia. Jukola on kilpailu, jonne jokaisen suunnistajan tulisi päästä halutessaan mukaan. Tasosta riippumatta.

  T: Anssi

  #5459 Vastaa
  Anssi Pajuoja
  Vieras

  Pistän vielä tähän Kyyrösen Heikin kommentin (12.5), joka oli vastaus mun 1. kirjoitukseen ja jostain syystä puuttui tästä ketjusta:

  “Re: [Tiedotus] Miesten ja naisten Jukola-/Venlajoukkueet
  Heikki Kyyrönen (orientologi@gmail.com) 12.5.2016 tiedotus@kouvolansuunnistajat.fi
  orientologi@gmail.com

  Anssin resepti on hyvä. Ja olen samaa mieltä siitä, että on aikamoinen häpeäpilkku, jos ja kun kukaan ei keräile noita puulaakiporukoita. Neljä on ehdottomasti naurettavan pieni määrä Jukolaan tämän kokoiselta seuralta. Tiedän, että monissa muissa seurassa juoksee kooässäläisiä, koska porukoita on sittenkin liian vähän. Rekrytointi ja kokoaminen pitäisi organisoida ja sen pitäisi tapahtua jo talvella. haasteellista kyllä kaikkia innokkaita tavoittaa. Harva ajattelee hiihtoaikaan kesän koitoksia.

  Tämä vuosi lienee jo menetetty.

  Heikki”

  #5547 Vastaa
  Katja Luoma
  Vieras

  Kouvolan Suunnistajien telttapaikat löytyvät Lappee-Jukolassa A1504-06 A1518-21 A1536-38. Varatut teltta-alueet ovat vierekkäin ja aivan kilpailukeskuksen tuntumassa.

  #5598 Vastaa
  OssiK
  Vieras

  Heippa! Onkos seuralta tulossa isoja telttoja majoituskäyttöön vai majoitutaanko kaikki omissa teltoissa? Entä löytyykö keneltä tilaa autoissa kyytiläisille..?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: VENLAT / JUKOLA 2016
Tietosi: