Tykkimäki ja Kymenlaakson Sähkö Tuplaprintti 30.7.2023

Sprintit kisattiinn kahden kisalähdön mallilla sunnuntaina 30.7.2023 Kouvolan Käyrälammella. Aamupäivällä Tykkimäki sprintti Tykkimäen huvi- ja vesipuiston alueella ja iltapäivällä Kymenlaakson Sähkö sprintti maastosprinttinä Käyrälammen välittömässä läheisyydessä.

Kiitokset vielä kaikille vauhdikkaissa kisoissa mukana olleille!

Tulospalvelusta vielä perinteiset tulokset tähän jälkijulkaisuna Online-tulospalvelun lisäksi!

Yhteistulokset | Aamupäivän Tykkimäki-sprintin tulokset | Iltapäivän Kymenlaakson Sähkö-sprintin tulokset

Kilpailunjohtajan kommentit kisan alla:

Tervetuloa kisaamaan aurinkoiseen Kouvolaan Käyrälammen uimarannalle. Kuten yleensäkin, Kouvolassa paistaa myös tänä viikonloppuna aurinko 😉 Ratamestareiden sanoin, luvassa on pääasiassa urbaania sprinttaamista, jossa alkumetrien jälkeen jalan alla tuntuu nopeaa asfalttia, nurmikkoa ja hietikkoa. Suosittelenkin seuraavaksi siirtymään sivua alaspäin niin löydät ratamestareiden kuvauksen kokonaisuudessaan. Haluisin kuitenkin lisätä yhden tärkeän lisäkommentin liittyen aamupäivän kilpailuun. Valitettavasti joudun harmikseni ilmoittamaan, että Tykkimäen Huvipuiston laitteet ovat kiinni kilpailun aikana. Tämä lähinnä tiedoksi lapsille ja etenkin lapsenmielisille. Muutenkin törmäilyautoissa (joissa törmäily on kiellettyä) istuminen kisan aikana voisi vaikuttaa merkittävästi loppuaikaan. Noniin ja nyt taas asiaan. Kilpailijoiden käytössä on ihanan viileä vesinen Käyrälammen uimaranta, wc:t, suihkut ja ravintolat. Nyt taas suosittelen poikkeamaan lukemaan kilpailuohjeet, vain huomataksesi huijanneeni sinua äsken. Käyrälammella on nimittäin järvisyyhyvaroitus, kuitenkin hyvällä peseytymisellä ja kuivaamisella uiminen voi jopa virkistää kilpailuiden välissä.

Lämpimästi tervetuloa kilpailemaan Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiin, tarkennuksena – Kouvolaan. 🙂

Salla Vanhatalo, kilpailunjohtaja

Päivän aikataulusta etenkin nuorimpien osalta:

Klo 9.45 Aamupäivän kilpailun ensimmäiset startit. Nuoret lähtevät ensimmäisten joukossa, jotta he, jotka kilpailevat Kompassi-viestissä, ehtivät juoksemaan.

Klo 11.15 Kompassi-viestin lähtö

Klo 12.45 ensimmäiset lähdöt iltapäivän sprintissä. Kuitenkin iltapäivällä pienimmät kilpailijat juoksevat lähtöajoissa viimeisimpinä mandollistaen pienen tauon viestin jälkeen.

Kansallisten kilpailujen aamupäivän Tykkimäki sprintti on samalla Päijät-Hämeen aluemestaruuskilpailu, jossa sarjat H/D12 – 85. Samassa yhteydessä järjestetään myös Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen Kompassiviesti klo 11.15 alkaen. Kompassiviestistä on oma kilpailusivu.

Kisat ovat Irmassa – ilmoittautuminen oli Irmassa kummankin kisan oman linkin kautta molempiin tai jompaan kumpaan lähtöön (1.pv Tykkimäki sprintti ja 2.pv Kymenlaakson Sähkö sprintti). Ilmoittautuminen sii oli siellä yhdistettynä!

Online-tulokset

Kilpailukutsu on yhteinen tähän tuplasprinttiin.

Lähtölistat julkaistu:

Kilpailuohjeet julki tuplasprinttiin.

Ratamestareiden lausunto

Tykkimäki- ja Kymenlaakson Sähkö sprintit kilpaillaan tänä vuonna  varsin selkeästi toisistaan poikkeavissa maastoissa.

Aamupäivän kilpailu käydään Tykkimäen huvi-/vesipuiston alueilla ennen niiden aukeamisaikoja. Pääosin urbaania sprinttaamista, jossa alkumetrien jälkeen jalan alla tuntuu nopeaa asfalttia, nurmikkoa ja hietikkoa. Kenkäsuosituksena joko lenkkarit tai nappulakengät, nastarit ovat kiellettyjä.

Huvipuiston alueella on muutama vesistöksi kuvattu lammikko, joiden vesitilanne on säästä riippuvainen ja näin ollen voivat olla myös ”kuivia”. Erottuvat kuitenkin maastossa selkeästi.

Toinen erityishuomio turvallisuuteen, etenkin huvipuiston alueella mennään ristiinrastiin, joten huomioithan kanssakilpailijat ja varovaisuutta varsinkin rappusissa.

Osalla sarjoista noususumma on miinuksen puolella.

Iltapäivällä hypätään metsään, tarjolla perinteistä metsäsprinttiä!

Kilpailualueella on myös täysimittainen frisbeegolf rata. Jotta kartasta on saatu selkeä ja luettava,  väylien reunamilla olevia tallattuja alueita ei ole haluttu tunkea kartalle.

Nappulat tai nastarit jalkaan, metsäsuunnistusta.

Kilpailuareena on päivän kaikissa kilpailuissa samassa paikassa, mukaan lukien sprinttien välissä kilpailtava kompassi-viesti.

Aamun kilpailussa lähtöpaikalle on matkaa 1,4km, iltapäivällä lähtöpaikka on kilpailukeskuksen lähettyvillä.

Rasteja on molemmissa kilpailuissa paljon ja lähekkäin, joten tarkkaavaisuutta.

Mukavia suunnistushetkiä toivottaen,

Ratamestarit