Kult_kompassi_logoKultainen kompassi -cup on Suomen Suunnistusliiton ja suunnistusalueiden yhteistyössä toteuttama 14-sarjalaisten suunnistuscup, joka käsittää neljä alueellista karsintakilpailua ja valtakunnallisen finaalin.

Alueet nimeävät neljä alueen kilpailua, joiden tulosten perusteella valitaan neljän tytön ja neljän pojan muodostamia aluejoukkueita valtakunnalliseen finaaliin. Finaalikisa on yhteislähtökilpailu, jossa kukin osanottaja suunnistaa oman hajontaradan. Aluejoukkueiden tulee vuonna 2019 koostua 2005 tai 2006 syntyneistä suunnistajista. Yhdeltä alueelta voi finaaliin osallistua useita joukkueita.

Kultainen kompassi -cup 2019

Kaakon alueen karsintakilpailut ovat seuraavassa listassa sekä Kaakon Suunnistuksen sivuilla.

KULTAISEN KOMPASSIN KARSINTAKILPAILUT KAAKOSSA 2019

  • Medilaser-rastit kansallinen keskimatka la 19.5. – Anttolan Urheilijat
  • ANRC  ma 17.6. – Kouvolan Suunnistajat
  • Rinkelirastit kansalliset pitkä matka su 4.8. – Lappeen Riento
  • AM-pitkä la 10.8. – Luumäen Rasti

Loppukilpailuun (finaaliin) valitaan joukkueet karsintakilpailuiden perusteella. Pistelaskenta karsinnoissa on samoilla perusteilla kuin loppukilpailussa ja henkilökohtaisiin pisteisiin lasketaan mukaan kolme parasta . Mikäli karsintakilpailussa järjestetään 13-sarja, heille pisteitä 10 vähemmän kuin 14-sarjalle.
Loppukilpailun joukkueessa 4 tyttöä ja 4 poikaa. Joukkueita muodostetaan niin monta kuin kokoon saadaan.

Vuoden 2019 finaali järjestetään 15.9. Tampereella ja järjestävänä seurana toimii Tampereen Pyrintö. Samana viikonloppuna järjestetään myös leiri 13-14 vuotiaille ja heidän huoltajilleen. Leirille voivat osallistua myös joukkueiden ulkopuolella olevat. Katso leirikutsu 2019 (linkki lisätään kun kutsu julkaistu)!

Kultainen kompassi -cupin finaalin yhteydessä järjestetään samalla kansallinen kisa, eli myös joukkueiden ulkopuolelle jäävät tai muissa ikäsarjoissa kilpailevat ovat tervetulleita kilpailemaan. Lauantaina on lisäksi XXIV Mikonpäivän sprinttisuunnistus,  joten suunnistusohjelmaa riittää!

Lisätietoa Hannulta! (han6mich@gmail.com, 040-5136446)