Tuplasprintti 20.7 lauantaina: suunnistusta ja kulttuuria?
Tuplasprinttimme kisapaikan historiallisuudesta on sivuillamme aiemmin kerrottu pelkkiä sotaisia muistoja, mutta on alueella erittäin vahva kulttuurinenkin historia, kertoo kilpailunjohtaja Henna Pylvänäinen.
-Aivan areenan vierellä sijaitsee Nuorisokeskus Ankkapurhan alueelle vuonna 2008 siirretty ja vuonna 1843 rakennettu Regina-koulun entinen koulutalo. Iltapäivän kilpailu juostaan Alvar Aallon suunnittelemien rakennusten ympäristössä, kuten ratamestarien lausunnosta voitte lukea. Anjalan kartano on tunnetusti historiallinen kohde kummituksineen eikä tässä yhteydessä voi jättää mainitsematta, että Suomen perustuslaki kirjoitettiin entisen Anjalan alueella Wredebyn kartanossa Helsingin heinäkuun helteitä paossa.
-Edellä oli muutamia nostoja kisapaikkamme historiasta. Suosittelen vierailua Anjalan kartanossa ja sen kesänäyttelyssä sekä tutustumista patosillan Inkeroisten päässä olevaan Teollisuusmuseoon. Molemmat kohteet ovat avoinna klo 12 alkaen ja niihin on vapaa pääsy, antaa kilpailunjohtaja Henna ohjelmavihjeen.

Aamupäivän ja iltapäivän kilpailut ovat täysin erityyppisiä, joten ihan korttelisuunnistusta ei tarvitse tarpoa. Iltapäivän lähtöön mennessä on syytä varoa patosillalla vastaan juoksevia kanssakilpailijoita. Kymijoessa on nyt vesi korkealla, joten vuolasta virtaa sopii kaiteen vierestä ihailla.
-Lähtöihin on matkaa 600-800m. Aamun kilpailussa on etämaali, iltapäivällä maali on kilpailuareenalla. Aamupäivän lähtöön ja maalista areenalle liikutaan muun liikenteen joukossa. Liikennettä on tavallista enemmän, koska Nuorisokeskuksessa on lauantaina useita muitakin tapahtumia, muistuttaa pääratamestari Jarkko Tynys vielä liikkumiskäytännöstä.

Kulttuurisista kohteista on laajempaa tarinaa kisasivulla. Ja lisää infoähkyä linkistä:
https://www.outdooractive.fi/fi/poi/kouvola/ankkapurhan-kulttuuripuisto-kouvola/39113238
Artikkelikuva: visitkouvola