Kult_kompassi_logoKultainen kompassi -cup on Suomen Suunnistusliiton ja suunnistusalueiden yhteistyössä toteuttama 14-sarjalaisten suunnistuscup, joka käsittää neljä alueellista karsintakilpailua ja valtakunnallisen finaalin.

Alueet nimeävät neljä alueen kilpailua, joiden tulosten perusteella valitaan vuodesta 2020 lähtien kolmen tytön ja kolmen pojan muodostamia aluejoukkueita valtakunnalliseen finaaliin. Finaalikisa on yhteislähtökilpailu, jossa kukin osanottaja suunnistaa oman hajontaradan. Aluejoukkueiden tulee vuonna 2020 koostua 2006 tai 2007 syntyneistä suunnistajista. Yhdeltä alueelta voi finaaliin osallistua useita joukkueita. Kaakon alueelta (Kaakon Suunnistus eli KaaSu) ei ole oltu läheskään joka vuosi mukana, mutta toivottavasti nyt osallistutaan kun kilpailu järjestetään Navin toimesta tänä vuonna omalla alueella Mikkelissä sunnuntaina 16.8.

Kultainen kompassi -cup 2020

Kaakon alueen karsintakilpailut ovat seuraavassa listassa sekä yleensä Kaakon Suunnistuksen sivuilla (ei julkaistu 2020 poikkeusjärjestelyä). Kilpailukauden alun viivästymisen vuoksi finaalissa kilpaillaan aiemmasta poikkeavalla tavalla ja näitä karsintakilpailuja ei käytetä joukkueiden kokoamisessa. Finaalissa suunnistetaan H ja D 14 -sarjojen hajonnalliset yhteislähdöt henkilökohtaisena kilpailuna. Aluejoukkueiden tuloksiin poimitaan tänä vuonna molemmista sarjoista kolme parasta / alue ja näistä lasketaan yhteisaika, joka on samalla aluejoukkueen lopputulos.
->  Finaalissa ei ole etukäteen ilmoitettuja aluejoukkueita, koska alueiden omia karsinta- ja valintakisoja voi olla haastava toteuttaa kesän aikana riippuen paljon alueiden aktiivisuudesta tapahtumien järjestämisessä. 

KULTAISEN KOMPASSIN KARSINTAKILPAILUT KAAKOSSA 2020 (ei käytetä valintoihin poikkeusolojen vuoksi!)

Kaakon Suunnistuksen nuorisopalaverissa 2.2.2020 sovitut kilpailut merkinnöin niiden toteutumisesta

  • KevätSuunnistus 1. päivä kansallinen pitkä matka la 9.5. – Kouvolan Suunnistajat (siirretty su 6.9. aamupv keskimatkaksi, ei cup-pisteitä)
  • Luumäki-rastit kansallinen pitkä matka su 31.5. – Luumäen Rasti (peruttu, ei cup-pisteitä)
  • Rinkelirastit kansalliset 1. keskimatka la 1.8. – Lappeen Riento
  • AM-sprintti aamupäivä su 2.8. – Kuusankosken Urheiluseura
  • AM – pitkämatka olisi ollut mukana, jos olisi pidetty ennen Kultainen kompassi – finaalia (ei ole ennen)

Loppukilpailuun (finaaliin) valitaan tavallisesti joukkueet sovittujen karsintakilpailuiden perusteella. Pistelaskenta karsinnoissa on samoilla perusteilla kuin loppukilpailussa ja henkilökohtaisiin pisteisiin lasketaan mukaan kolme parasta pistekisaa. Mikäli karsintakilpailussa järjestetään 13-sarja, heille annetaan pisteitä 10 vähemmän kuin 14-sarjalle. Loppukilpailun joukkueessa on tänä vuonna 3 tyttöä ja 3 poikaa (aiempina vuosina 4 tyttöä ja 4 poikaa) eikä kisassa käytetä pistelaskentaa vaan joukkueen lopputulos muodostuu kuuden suunnistajan yhteisajasta. Joukkueita muodostetaan niin monta kuin kokoon saadaan.

Vuoden 2020 finaali järjestetään 16.8. Mikkelissä ja järjestävänä seurana toimii Navi (linkki kilpailukutsuun). Samana viikonloppuna järjestetään yleensä myös leiri 13-14 vuotiaille ja heidän huoltajilleen. Leirille voivat osallistua myös joukkueiden ulkopuolella olevat. Leiriä ei järjestetä vuonna 2020!

Kultainen kompassi -cupin finaalin yhteydessä järjestetään yleensä samalla kansallinen kisa, eli myös joukkueiden ulkopuolelle jäävät tai muissa ikäsarjoissa kilpailevat ovat tervetulleita kilpailemaan. Tänä vuonna Mikkelissä ovat samanaikaisesti INOV-8-liigan 2. osakilpailu, Kultainen kompassi -cupin finaali ja kansallinen keskimatkan suunnistuskilpailu.

Mikkelissä järjestetään edellä kerrotun lisäksi ennen tuon viikonlopun tapahtumaa Nuorten suunnistajien HALLA CAMP Mikkelissä 5-7.8.2020, joten suunnistusohjelmaa riittää!

Lisätietoa Hannulta! (han6mich@gmail.com, 040-5136446)