Ratamestari Jyrki Hyyrynen 14.12.2014:

Käynnistimme KevätSuunnistuksen 2015 suunnittelun elokuussa kilpailukeskuksessa ja sainkin päivitetyn kartan pian käsiini. Kartta on laadultaan hyvä jo Jukolan perua, joten suunnittelu on tältä osin ollut helppoa. Maasto on minulle tuttua Venlojen viestin ja muutamien iltarastien jäljiltä. Täten suunnittelun pystyi toteuttamaan hyvin pitkälle kirjoituspöydän äärellä. Toki maastossa piti käydä varmistamassa paikat ja merkkaamassa rastit.

Jos haluaa sohvasurffailla maastossa, niin 2005 Jukolan kartta on siihen oiva apu. Suurimpaan osaan maastoa muutoksia ei ole tullut vuoden 2005 jälkeen.  Toki vihreitä on kadonnut ja keltaisia alueita on muuttunut vihreäksi. Pari isoa hakkuuta on tullut jotka varsinaisesti vaikuttavat ratoihin. Toinen näistä näkyy hienosti Googlessa. Suunnistuksellisesti parhaat alueet ovat säästyneet hakkuilta.

Maasto on suurimmalta osalta nopeakulkuista, mutta se tarjoaa samalla tarkkaa suunnistusta. Luonnon omista aikatauluista ei voi koskaan olla varma, mutta toukokuun alussa saattaa puiden lehdet olla vasta puhkeamassa, ja tällöin vauhtia lisää hyvä näkyvyys. Heinä, siellä harvoissa paikoissa missä sitä tulee hieman olemaan, on lumen jäljiltä painunutta ja uutta ei vielä tähän aikaan ole noussut, joten pohja on hyväkulkuinen.

Suurin osa rastipukeista on valmiina. Luonto tervehti pukkeja rakentavaa ratamestaria upealla sokerikuorrutuksella ensilumen myötä. Ratojen ensimmäinen versio on lähetetty valvojalle. Niihin tulee ehkä vielä muutoksia, mutta suunnittelu on tällä hetkellä saatu hyvin käyntiin.

Terttu-tonttu on saanut rastipukit jo valmiiksi.

Terttu-tonttu on saanut rastipukit jo valmiiksi.