Nuoret OCAD-osaajat Topi ja Eero ovat lääke KS:n kartoittajien ukkoutumiseen
Kouvolan Suunnistajilla on jo vuosikymmenen perinne luottaa nuoriin suunnistajiin ja vastuuttaa heitä kilpailujen järjestelyissä johtotehtäviin. Alle kaksikymppisiä on usein nähty esimerkiksi kilpailujen johtajina ja ratamestareina. Tällä kertaa Tuplasprintissä tapahtuu uusi aluevaltaus. Ratapiirroksien OCAD-piirto oli kahden 17-vuotiaan suunnistajan eli Topi Uotilan ja Eero Talkan vastuulla. Molempien OCAD-taidoille on pohjana kummankin isän kartoittajatoiminta, jolloin kalusto ja opastus on ollut valmiina. Ja karttatyö-tartunnalta ei ole voinut välttyä koko perheen suunnistusharrastuksen vuoksi.
Topi Uotila on piirtänyt iltapäivän eli Ankkapurhan kilpailun radat. OCAD-taidot on opittu isä Marko Uotilalta. Markohan on varsin tunnettu ihan huippusuunnistajana ja hän on jo vuosikymmeniä toiminut myös suunnistuskartoituksessa. Arvokilpailutasoinen uusin pesti Markolla on vuoden 2025 MM-ratamestariryhmään kuuluminen.
Topi Uotila on jo viime kesänä tehnyt Känkkärän ja Junkkarinvuoren karttojen päivitykset.
-Onhan tämä OCAD-kartoitus ihan mielenkiintoista, mutta tuskinpa tästä ihan työuraa kertyy. Mutta koukuttavaa ja kehittävää harrastustoimintaahan tämä on, tuumaili Topi. Seuraavaksi hän kesätöissään suuntaa yhden talon maalauskeikalle kaverinsa kanssa.
Eero Talka piirsi aamupäivän eli Kirkkovuoren metsäsprintin radat. Hänelläkin on jo edellisvuodelta melkoinen nippu projekteja valmiina. Isä Tuomaksen kartoitusura on vasta alle kymmenen vuotta vanhaa, mutta sieltä on opit kuitenkin Eerollekin tulleet.
-Viime vuonna piirsin Tykkimäen kisan radat. Viime ja tämän vuoden aikana olen tehnyt Tykkimäen ja Kasarminmäen sprinttikarttojen karttojen päivityksiä sekä uusintakartoituksena Napan ja Sarkolan koulukartat. Mukava harrastushan tämä on ja ilmi selvästi seura kaipaa uusia kartan laatijoita riveihinsä, kertoo Eero Talka. Eeron ja Topin kiinnostus OCAD-töihin on kyllä tervetullutta seuran kartoittajien ukkoutumisen korjaamiseen.
Koska eräs matemaattinen eli spatiaalinen lahjakkuus helpottaa maaston kuvaamista tasoksi, kirjoittaja uteli lopuksi Eerolta matematiikan kouluarvosanaa. Vaatimattomasti Eero totesi, että kai se on ihan riittävän hyvä.
(Spatiaalisen älykkyyden voisi määritellä vaikkapa kyvyksi ajatella , hahmottaa ja piirtää asioita kolmiulotteisesti. Jos osaat ratkaista Rubikin kuution, niin sinulla on luultavasti spatiaalinen älykkyys hyvällä tasolla)