20.3. Metsästäjien näkemykset huomioidaan kisajärjestelyissä

SM-keskimatkan maastonkäytön yksityiskohdista on sovittu Suur-Selänpään Erämiehet ry:n kanssa käydyssä palaverissa. Yhdistyksen vuosikokous pidettiin maaliskuun alkupäivinä ja siellä Kouvolan Suunnistajien edustajana Asko Määttä kävi esittelemässä kilpailua.

Käytettävä maastoaluehan on melko suppea, koska radat ovat lyhyet. Jokseenkin kaikki tiheiköt jäävät riistan väistöalueiksi. Hirvet väistävät myös etukäteen alueen ulkopuolelle, koska maastossa on muutama päivä ennen kilpailuja liikettä rastien viennin ja koejuoksujen vuoksi.

 

Vasemmalta Suur-Selänpään Erämiehet ry:n puheenjohtaja Taisto Lautamatti, jahtipäällikkö Esa Lautamatti ja varapuheenjohtaja Ismo Pukkila ovat kiinnostuneita ratasuunnitelmista, joita esittelevät ratamestari Ossi Karvonen ja kartoittaja Asko Määttä.

 

Rasteja tulee runsaasti ja siksi kanalintujen pesät vaativat huomiota. Toukokuun alussa Erämiehet merkkaavat koirien avulla kilpailualueella olevat pesät. Merkkauksessa ovat mukana KS:n edustajat, jotka nauhoittavat pesän ympäristön kielletyksi alueeksi.
Erämiehet ovat kiinnostuneita esittelemään toimintaansa kilpailukeskuksessa. Suunnitteilla on virittää paikalle ammuntasimulaattori, jota yleisö voi kokeilla maksua vastaan.