Erilaiset kisaennakot

 

Kisaennakko, kelle sen sitten kirjoittaisin ja mitä asioita painottaisin. En osannut päättää, mitä haluaisin sanoa, enkä tiennyt, mitä pitäisi sanoa, joten kirjoitin jokaiselle oman osion.

Kiireisille

Kevät Suunnistus on reilun viikon päästä 7-8.5 klo 11 alkaen Korvenkylässä, Kaukasuontie 125. Matka kestää Kouvolasta 25 ja Elimäeltä 20 min (Huom! ajo-ajat ovat kiireellisten aikoja, muut varatkaa 10 minuuttia enemmän). Ilmoittaudu viimeistään 2.5, jos et ehdi, jälki-ilmoittaudu viimeistään 4.5, jos et muista, saavu kuitenkin paikalle niin pääset kuntosuunnistamaan. Kuntosuunnistuksen lähtö molempina päivinä klo 12–13.

Iäkkäille

Puolitoista vuotta sitten, kun opiskelin ensimmäistä vuotta Pajulahdessa liikunnanohjauksen perustutkintoa, mietin, millaisesta tapahtumasta haluaisin tapahtuman järjestämisen näyttöni tehdä. Aika nopeasti mieleeni tuli ajatus suunnistuskilpailun järjestämisestä. Siinä olisi sopivasti haastetta ja pääsisi tekemään jotain hyödyllistä oman seuran eteen, jolta vuosien saatossa olen saanut paljon. Siitä puolen vuoden päästä oli päivämäärä tiedossa ja kilpailun suunnittelu pääsi kunnolla käyntiin. Aluksi oli hieman outoa johtaa paljon itseä kokeneempia kilpailun järjestäjiä, mutta pian yhteisymmärrys löytyi ja järjestelyt ovat sujuneet varsin mallikkaasti. Ja pian pääsemmekin nauttimaan työn tuloksesta.

Perikymmentä koejuoksijaa totesivat maaston ja ratojen olevan jälleen KevätSuunnistuksen laatuvaatimusten mukaisia.

Perikymmentä koejuoksijaa totesivat maaston ja ratojen olevan jälleen KevätSuunnistuksen laatuvaatimusten mukaisia.

Kuntosuunnistajille

Kilpailu on kuntosuunnistajille lähes taivas. Luvassa on tuttua kuntosuunnistusta lisäpalveluilla, kilpailukeskuksesta löytyy WC, pesupaikka, urheilukauppoja sekä navetanvintiltä tunnelmallinen kanttiini. Lisäbonuksena eri teemaiset radat on suunniteltu pitkän matkan teemalla ja sunnuntain keskimatkan teemalla. Käytännössä tämä tarkoittaa lauantaille pidempiä välejä ja enemmän raitinvalintaa. Sunnuntaina taas keskitytään enemmän suunnistussujuvuuteen ja tarkkoihin rastipisteisiin. Jos et ymmärtänyt edellisestä lauseesta mitään, ei hätää. Molempina päivinä se on suunnistusta. Jos taas omaat enemmän suunnistuskokemusta, nyt on loistava tilaisuus hakea tuntumaa eri matkoihin.

Huipuille

Kilpailumaasto on vaihtelevaa talousmetsää, mutta erittäin hyväkulkuista sellaista, joten vauhtia pääsee pitämään. Näkyväisyys on pääosin hyvä, muutamat tiukat takarinteet ja pienipiirteiset mäkialueet tuovat kisaan suunnistushaastetta, toki pieniä tiheämpiä alueitakin löytyy. Eli siirtymiset kovaa ja rastinotot tarkasti. Kilpailualue sisältää kolme erillistä mäkeä, jossa suurin korkeusero on 40m, joten kivuttavaakin löytyy ja kellä on ajatus terävänä vielä mäen päällä. Tässä karttapaikkalinkki lisä spekulaatioita varten.

Kilpailun seuraajille

Kilpailussa riittää takuulla jännitystä myös penkkiurheilijoille. GPS-seurannan avulla pääsee tarkkailemaan kilpailijoiden etenemistä ja reitinvalintoja myös kisakeskuksessa tunnelmallisesti navetanvintillä. Kilpailujen voitosta käydään takuulla tiukkaa taistelua ja tässä taistelussa on mukana monille tuttuja kovia nimiä. Naisten puolella seurantaan kannattaa laittaa ainakin viimevuosien kovin suunnistus nimi Minna Kauppi Lahden Suunnistajat -37. Omissa veikkauksissa korkealle nousee myös vuoden 2014 KevätSuunnistuksen suvereeni hallitsija ja kyseisen maastotyypin varmasti tunteva Marttiina Joensuu SK Pohjantähti. Miesten puolelta löytyy kova tasoa ja kokemusta tuovat Jani Lakanen Koovee ja Tero Föhr Vehkalahden Veikot. Hyviä sijoituksia voidaan odottaa myös Koovee Joni Hirvikalliolta, Kalevan Rastin Simo-Pekka Finceltä sekä monilta muilta, jotka vielä pohtivat ilmoittautumista. Pääsarjojenlisäksi tiukkaa taistoa käydään monissa muissa sarjoissa, joten kannattaa tulla paikan päälle aistimaan kisatunnelmaa ja kuulemaan mielenkiitoisia kisa spekulaatioita heti tuoreeltaan.

Innolla kisaa odottaen

Mirka Suutari, Kilpailunjohtaja

Takaisin kisasivulle pääset tästä.