Kilpailunjohtaja Petteri Rankinen: petteri.rankinen(at)hotmail.com / 050 300 9575

Tiedottaja Kirsi Kiiskinen: kirsi.kiiskinen(at)gmail.com / 044 220 4168

Löytötavarat Vuokko Suutari p. 040 828 0506.
Arja Nurmiselta on kadonnut Fisher-suksi. Kisapaikalle on jäänyt Peltonen-suksi. Lisäksi kasa muita löytötavaroita.

SM-kilpailut ovat onnistuneesti takana. Kiitos kaikille osallistujille sekä Kouvolan Suunnistajien talkoolaisille! Tervetuloa toukokuun alussa KevätSuunnistukseen Sippu-Jukolan 10-vuotisjuhlakisoihin!

UUTISIA

8.3.2015 Viestin online-seuranta

SM-viestin video

Online-tulokset

Pääsarjojen GPS-seuranta n. klo 11.30 alkaen.

Reittihärveli viesti

7.3.2015 Staffan Tunis ja Mira Kaskinen suomenmestareiksi

Pääsarjojen suomenmestaruudet menivät melko odotetusti Femmanin Staffan Tunikselle ja Ulvilan Uran Mira Kaskiselle. Tänään suomenmestaruus ja SM-mitalit eivät tulleet helpolla, sillä Staffanin voittoaika miesten reilulla 30 kilometrillä oli 1.50.17 ja naistenkin suomenmestaruuteen vaadittiin 1.11.29 mittainen suoritus. Molemmat mestarit olivat silminnähden tyytyväisiä suoritukseensa, vaikka Staffanilla meinasi matka ottaa voiton. Onneksi alkumatkan vauhti oli riittävää ja lopun “sammuminen” ei vienyt suomenmestaruutta. Miralle suomenmestaruus oli pääsarjan ensimmäinen, mikä tietenkin toi hymyn voittajan kasvoille.

Tyytyväisiä hiihtosuunnistajia tuli maastosta myös muista sarjoista. Ratamestarit saivat kiitosta haastavista radoista ja KooÄssäläiset talkoolaiset pitkistä päivistä urien lumetuksesta. Huomenna kilpailut jatkuvat viestien osalta.

Kuvia kisapäivältä löytyy KS:n kuvagalleriasta

7.3.2015 Online-tulokset

Online-tulokset

Reittihärveli pitkämatka (H21)

Reittihärveli pitkämatka (muut)


5.3.2015 Kouvolan Sanomat

KoSa05032015

4.3.2015 Viimeistelyt meneillään

Kisaviikko on edennyt kiireisissä tunnelmissa. Siitä on pitänyt huolen leuto sää. Kuitenkin edelleen lumitilanne on suurimmaksi osaksi hyvä muutamia paikkoja lukuunottamatta. Näitä vähälumisia/lumettomia kohtia on nyt talkooporukan voimin lumetettu lähes aamusta iltaan, jotta urat olisivat tasapuoliset joka puolella kisamaastoa. Rastien vienti maastoon on aloitettu tänään ja huomenna on tarkoitus pitää kisaviikon suurimmat talkoot niin lumetuksen kuin rastien viennin osalta. Kaiken pitäisi siis olla valmista perjantaina. Muutamia yllätyksiä tuli tänään rastien viennin yhteydessä eteen. Kuvat kertokoot enemmän 🙂

IMG_0051

Oja tulvii. Vielä viime viikolla sama kohta oli jäässä.

IMG_0048

Lumen alta paljastui sula oja.

Tässä puolestaan todiste, että lumitilanne on suurimmaksi osaksi säilynyt hyvänä.

IMG_0035

Tilanne rastikoodin 139 paikalla 23.2.2015

IMG_0047

Tilanne samasta kohdasta (koodi 139) 4.3.2015

1.3.2015 Ratavalvojan mietteitä urilta

Tilanne urilla on pääsääntöisesti oikein hyvä. Lämpimät kelit ovat toki vaikuttaneet myös Kouvolassa, eikä täälläkään ole voitu välttyä lumilapioon tarttumiselta vähälumisimmissa paikoissa. Avoimemmat alueet ja nuoret metsiköt ovat vieläkin loistavassa kunnossa, puhumattakaan kansanhiihtoladusta, joka puhkoo kisa-aluetta. Mustat tiet olivat sunnuntaina (1.3.) enimmäkseen jäässä ja mahdollistivat liukkaan etenemisen.

Kisaurien tasoittaminen alkaa huomenna ja se tulee helpottamaan myös urien havaitsemista roskaisimmilla alueilla. Kertokoon alla olevat kuvat enemmän tilanteesta vajaa viikko ennen sm-karkeloita.

2015-03-01 11.55.32

Vähän roskaa, mutta vielä oikein hyvä edetä.

2015-03-01 12.29.26

Lanattuna vielä parempi!

2015-03-01 11.45.37

Vielä sitä lunta riittää!

2015-03-01 12.49.59

Lunta enimmäkseen todella hyvin!

27.2.2015 Verryttelyalueiden kartta 

verkkakartta

25.2.2015 Lumitilanne, osa II

Eilinen sade tuli aamupäivän aikana lumipyrynä, iltapäivällä räntänä ja pari viimeistä tuntia vetenä. Olosuhteissa ei siis juurikaan ole tullut muutosta edelliseen päivitykseen. Edelleen suurin osa yli 80 km:n urastosta (yli 95%) on hyvässä kunnossa ja lunta näillä urilla riittää. Tosin osa urista voi olla roskaisia, koska uutta lunta ei ole vähään aikaan tullut. Kaupungin ylläpitämä latuverkosto on erinomaisessa kunnossa. Muutama sata metriä urastosta (n. 1-2%) on vähälumista/lumetonta. Nämä urakohdat tullaan merkitsemään pisteuramerkinnällä ja lumetetaan vielä ennen kisaviikonloppua. Olosuhteet ovat siis viimeisten viikkojen sää huomioiden tarpeeksi hyvä täysipainoisten hiihtosuunnistuskilpailujen järjestämiseen. Ensi yöstä alkaen luvassa on myös yöpakkasia, mikä auttaa paljon urien pysymiseen hyvässä kunnossa. Nyt toivotaankin runsasta osallistumista, ettei suuri työmäärä kisojen eteen valu hukkaan.

IMG_0045

Lunta riittää.

IMG_0044

Alamäkikin hyvässä kunnossa.

IMG_0043

Vähälumisin ura tullaan lumettamaan.

IMG_0042

Katkoura ok kunnossa, vähän roskainen.

23.2.2015 Lumitilanne, osa I

Ratamestarit pystyttivät tänään rastirakenteita ja tsekkasivat samalla kisamaaston lumitilanteen. Pääosin tilanne lumen suhteen on yllättävänkin hyvä. Vaikka viime viikon loppu oli lauhaa myös Kouvolassa ja välillä taivaalta tuli silkkaa vettä, on lumikerros vielä riittävä. Näillä olosuhteilla pystymme järjestämään täysipainoiset hiihtosuunnistuskilpailut. Huomiseksi on tosin luvattu räntäsadetta. Päivitämme uutisen olosuhteista keskiviikkona, jolloin tiedämme missä olomuodossa sade tuli. Varmuudella voidaan sanoa, että kisat voidaan järjestää suunnitelmien mukaisesti, mikäli säässä ei totaalista muutosta huonompaan tapahdu. Tässä vielä muutama kuva kisamaastosta tältä päivältä.

IMG_0038

Paana on erinomaisessa kunnossa.

IMG_0035

Rastitolppa odottaa lippua ja leimasinta katkouran vieressä.

IMG_0041

Kisamaaston halki kulkeva musta tie on hyvässä kunnossa.

IMG_0033

Vähälumisin ja roskaisin maastonkohta.

Kilpailunjohtaja Petteri Rankinen (seisomassa), TA Hannu Myllärin ja tiedottaja Kirsi Kiiskinen saattoivat todeta järjestelyjen olevan aikataulussaan.

Kilpailunjohtaja Petteri Rankinen (seisomassa), TA Hannu Myllärinen ja tiedottaja Kirsi Kiiskinen saattoivat todeta järjestelyjen olevan aikataulussaan.

19.2.2015 Avainhenkilöiden yhteiskokous

Pari viikkoa on jäljellä kilpailun alkuun. Kilpailunjohtaja Petteri Rankinen kävi avainhenkilöiden kanssa yksityiskohtaisen toimintasuunnitelman läpi. Järjestelyt ovat hyvin aikataulussa. Palaverissa tarkistettiin joitakin toimintasektoreiden  rajapintoja. Innolla odotamme runsasta osanottoa kilpailuumme.

17.2.2015 Urat lanattu kertaalleen

SM-kisaviikonloppuun on aikaa 2,5 viikkoa. Urat on nyt ajettu kertaalleen lana perässä ja jälki on lähes priimaa. Vähäisiä lumi-/räntäsateita on ennustettu lähipäiviksi ja päivällä mennään välillä plussan puolelle. Onneksi lumikerros on sen verran paksu, että nämä kevään merkit eivät haitanne huippukisojen järjestämistä. Myös kaikkien sarjojen radat alkavat hahmottua ja kaikille on varmasti luvassa tarpeeksi niin fyysisiä kuin taidollisia haasteita. Reilu viikko aikaa ilmoittautua eli Irma-palvelun kautta 26.2. mennessä. Muistattehan, että jälki-ilmoittautumisia ei SM-kilpailuihin hyväksytä.

WP_20150214_004 WP_20150214_002 WP_20150214_001

9.2.2015 Urasto on ajettu kokonaisuudessaan kertaalleen

Koko SM-viikonlopun urasto on nyt ajettu kertaalleen. Tällä viikolla aloitetaan urien viimeistely lana perässä. Jonkinlaista kuvaa urastosta saa luvuista. Kokonaisurasto on 81,5km, josta leveää uraa 14km, luistelu-uraa 5km, katkouraa 55km, pisteuraa 0,5km ja mustaa tietä 7km.

Seuraavassa videonpätkä kisamaastosta 8.2., jolloin urat olivat siis kertaalleen ajetut. Pääsette ratavalvojan Petri Kiiskisen matkaan SM-pitkä ja -viesti -videolla (osa 1).


25.1.2015 Puolet urista ajettu

Noin puolet SM-pitkä ja -viestiviikonlopun urastosta on nyt ajettu kertaalleen. Loput ajetaan seuraavien kahden viikon aikana. Jo tällä hetkellä urat ovat melko hyvässä kunnossa. Hieman pitää risuja, kantoja ja juurakoita raivata sekä loppuviimeistelyt vetää jonkinlainen lana perässä. Lunta on kuitenkin melko hyvin eikä suurempia lumetustalkoita tarvinne järjestää. Helmikuun alussa järjestetään raivaustalkoot ja sen jälkeen uraston viimeistely kisaviikonloppua varten alkaa. Ratasuunnitelmatkin ovat hahmottumassa. Luvassa on taitoa haastavia reitinvalintoja, fysiikkaa vaativia hiihtopätkiä ja mäkiä sekä koordinaatiota ja kikkailua kapeilla urilla. Tapahtuma löytyy nyt myös Facebookista!

Leveää baanaa.

Leveää baanaa.

Kapeaa kelkkauraa.

Kapeaa kelkkauraa.

Kelkka juuttui lumeen.

Kelkka juuttui lumeen.

Lunta on aukeilla paikoilla jo riittävästi.

Lunta on aukeilla paikoilla jo riittävästi.

19.1.2015 Urien ajaminen on aloitettu

Kelkka lähti tänään ensimmäisen kerran kilpailumaastoon. Urien ajaminen on siis aloitettu. Lunta on aukeilla paikoilla jo melkein liiaksikin, tiheämmät metsäalueet vaativat vielä lisäsenttejä. Lumitilanne näyttää tällä hetkellä kuitenkin lupaavalta. Ei muuta kuin katseet kohti maaliskuun alun pitkänmatkan ja viestin mestaruuskamppailuja!

30.12.2014 Kilpailukutsu julkaistu

Kilpailukutsu pdf-tiedostona on nyt julkaistu ja se löytyy vasemmasta kilpailuinfopalkista. Samaan infopalkkiin on lisätty myös linkki Kouvolan seudulla tarjolla oleviin majoitusvaihtoehtoihin. Pohjoisesta tulijat huomioittehan, että Kouvolaan pääsee helposti Valtionrautateitä pitkin. Olemme huomioineet kilpailujen aikataulussa mm. Rovaniemeltä ja Kolarista saapuvat yöjunat. Tarkemmat aikataulut löytyvät VR:n sivuilta. Kilpailukeskus sijaitsee Kuusankosken urheilupuistossa, jonka ohi kulkevat Kouvolan paikallisliikennebussit (Aikatauluhaku). Kirjoita lähtöpaikaksi Matkakeskus ja määräpaikaksi Uimahallintie 8.

8.12.2014 Harjoituskieltoalue

Alue on harjoituskiellossa hiihtosuunnistuksen SM-viestiin 8.3.2015 asti. Alueella olevalla pururadalla/hiihtoladulla on luvallista liikkua ilman karttaa 15.2.2015 saakka.

Alue on harjoituskiellossa hiihtosuunnistuksen SM-viestiin 8.3.2015 asti. Alueella olevalla pururadalla/hiihtoladulla on luvallista liikkua ilman karttaa 15.2.2015 saakka.

5.10.2014 järjestelytiimin ydinporukka tsekkasi kilpailukeskuksen toiminnot

Kilpailunjohtaja Petteri Rankinen sekä ratamestariryhmän Rauno Vanhalakka sekä Ossi Karvonen hypistelivät jo kilpailualueelta löytynyttä lunta.

Kilpailunjohtaja Petteri Rankinen sekä ratamestariryhmän Rauno Vanhalakka sekä Ossi Karvonen hypistelivät jo kilpailualueelta löytynyttä lunta.

Lokakuu ja talven tulo alkaa jo ainakin tuntumaan sään viilentymisenä. Ydinporukka tsekkasi kilpailukeskuksen toiminnot sekä varmisti tarvittavien anomusten teon ja sektorivastaavien nimeämisen. Kilpailujen järjestelyt ovat hyvällä mallilla ja nyt alkaa talkooväen rekrytointi. Lähiviikkojen aikana julkaistaan sivuilla myös kilpailualuekartta, joka on sama kuin suunnistuksen SM-yön 2012 finaalikartta. Harjoituskieltoon kilpailualue menee 1.1.2015 ja alueen kuntolatuverkosto 15.2.2015.

30.4.2014 ratamestarit kokoontuivat

Ensi talven SM-hisujen ratamestarit kokoontuivat eilen tutustumaan kilpailukeskuksen ympäristöön. Rauno Vanhalakan johdolla ryhmä Jouko Vääränen, Hannu Töyrylä, Ossi Karvonen ja Pertti Vanhalakka tutustui Kuusankosken urheilupuiston puitteisiin ja lähialueeseen. Ryhmä sopi pääpiirteet henkilökohtaisen kisan lähtöpaikasta, viestin lähtösuunnasta ja maalialueelle tulosuunnista. Ratamestariryhmän työ jatkuu maastossa mahdollisten uraväylien läpikäymisellä.

Työ kilpailun eteen on siis alkanut. Laittakaahan kilpailupäivät ylös kalenteriin ja valmistautukaa tulemaan mukaan järjestelyihin.