Kausi 2016

Jukola 18.-19.6.2016

Joukkueet nimetty. Uutinen TÄSSÄ

 


Tiomila 14.-15.5.2016

Joukkue suoritui erinomaisesti viestistä. Uutinen TÄSSÄ

Joukkue on valmiina starttiin. Uutinen TÄSSÄ

 


 

Miehet kävivät avaamassa metsäsuunnistuskauden Kevätyönviestissä. Uutinen aiheesta löytyy täältä

Kausi 2015

Louna-Jukola 13.-14.6.2015

Miesten 1. ja 2. joukkueiden kertomus viestin kulusta Jukolakertomus 2015 (pdf-tiedosto).

Jukola-yön tunnelmaa (kuva YLE)

Jukola-yön tunnelmaa (kuva YLE)


Tiomila 9.-10.5.2015

Miesten kertomus viestin kulusta löytyy täältä.Hiihtosuunnistuksen SM-keskimatka ja Lumi-Toukola 21.2-22.2

Hiihtosuunnistuksen SM-kilpailut käytiin viikonloppuna Valkeakosken Korkeakankaan hiihtokeskuksessa. Lumitilanne oli melko heikko leutojen säiden ja vesisateiden takia, mutta kisat saatiin pidettyä olosuhteisiin nähden hyvin. Uria oli lumetettu reilusti. Urasto oli tiheä, ja oikominen oli melko hyvin mahdollista. Runsaat oiot vaikeuttivat suunnistamista, sillä välillä oli erittäin vaikeaa erottaa uraa ja oikoa toisestaa vähälumisessa maastossa. Käyrät muodostuivatkin melko tärkeäksi apuvälineeksi suunnistusta tukemaan.

Edarin urheilijoista viivalla olivat Hannu-Pekka ja Sauli. Lisäksi pääsarjassa kilpaili myös Tuukka Turkka. HP sijoittui kuudenneksi, noin 2 minuuttia voittajalle jääneenä, ja Tuukka kahdeksanneksi puolitoista minuuttia HP:n perässä. Sauli sijoittui kuudenneksi kakskymppisissä.

Tuukka loppusuoralla kohti 8. sijaa

Tuukka loppusuoralla kohti 8. sijaa

Sunnuntaiseen Lumi-Toukolaan lähdettiin joukkueella: Jukka Tani – Sauli Pietikäinen – Juho Matikainen – Katja Vanhalakka – Hannu-Pekka Pukema. KS päätyi lopulta sijalle 10. yhteensä 19 joukkueen kisassa. Eroa kärkeen kertyi vajaa 24 minuuttia.

Aloitusosuudella Jukka teki muutaman virheen ja tuli vaihtoon sijalla 14. Tiheä urasto ja vaikeasti tulkittavissa olleet urat saivat jopa kesäsuunnistuksen taitopäällikön sekaisin. Toisella osuudella Sauli nosti joukkueen sijalle 8. Omien sanojensa mukaan suoritus oli hieman keskitasoista parempi, muutama pieni virhe sattui matkalle. Lisäksi yhdellä rastilla leimasin oli mennyt pimeäksi ja jokunen kymmentä sekuntia tuhlaantu kun odotellessa mahdollista leimaa.

Kolmannelle osuudelle lähti iskemään hisukisojen lähes ensikertalainen Juho, joka suoritui osuudesta kohtuullisesti. Alkupuolella katkennut Fischerin kärki hieman hidasti menoa. Vaihtosija 9. Neljännelle, hieman alkuosuuksia lyhyemmälle osuudelle starttasi Katja Vanhalakka. Katja nostettiin miesten joukkueesseen salaiseksi aseeksi. Katja joutui lopussa taipumaan OH:n viestinviejälle ja vaihto tapahtui sijalla 10.

Ankkuriosuudelle takaa-ajoon lähti HP. Edellä kulki muutama joukkue iskuetäisyydellä, mutta kaksi virhettä hidasti matkaa. HP:n osuussijoitus oli koko joukkueen paras noin 8 kilometrin osuudella hänen ollessaan neljäs.

1. vaihto

1. vaihto

Jukka tulossa ensimmäiseltä osuudelta vaihtoon.

Jukka tulossa ensimmäiseltä osuudelta vaihtoon.

 

 

 

 

 

 

 

Juho kirii vaihtoon

Juho kirii vaihtoon

HP kohti ankkuriosuutta

HP kohti ankkuriosuutta

 

 

 

 

 

 

 


Hiihtosuunnistuksen Rieskarastit 14.-15.2

Hiihtosuunnistuksen Rieskarastit kilpailtiin viikonloppuna Joutsenossa. Lauantaina hiihdettiin pidennetty keskimatka ja sunnuntaina keskimatka. Urasto oli hyvä, sekä teknisesti haastava. Kelit suosivat hiihtosuunnistajia: lauantaina lempeä nollakeli ja sunnuntaina upea auringonpaiste kirkkaalta taivaalta ja pikkupakkanen. Oman mausteensa kilpailuihin toi kantohankien mahdollistamat oiot. Varsinkin sunnuntain kisassa kangasalueilla oli mahdollisuus vedellä suoraan ja loiventaa kulmia.

Kisoissa mukana edustusryhmästä olivat molempina päivinä pääsarjassa Hannu-Pekka Pukema, Sauli Pietikäinen ja Jukka Tani, sekä H18-sarjassa Joona Tynys. Jukka teki paluun urastolle useamman vuoden tauon jälkeen Lumitoukola mielessään. Lisäksi sunnuntaina nähtiin hisudebyytti, kun Mika Jokiranta lähti ensimmäistä kertaa urastolle karttateline rinnassaan H21C-sarjassa. Mika suoriutui urakasta kunnialla, ja aloitti hisu-uransa voitokkaasti!

Viikonlopun tulokset KS:n miesten osalta:

Lauantai:

H21 12,6 km

1. Hannu-Pekka Pukema

4. Sauli Pietikäinen   +6:20

7. Jukka Tani   +10:58

H18  10,6

1. Joona Tynys

 

Sunnuntai:

H21 10,6 km

2. Hannu-Pekka Pukema +0:25

7. Sauli Pietikäinen +5:52

11. Jukka Tani +8:45

H18 8,8 km

1. Joona Tynys

H21C 5,4 km

1. Mika Jokiranta

Yhteistuloksissa HP 1. Sauli 4. Jukka 9. Joona 1.


Aloituspalveri 20.12.2014

Aamulla Kouvolan jäähallilla juostun 5 000 m tulokset:

1. Joonas Kortelainen 16:41

2. Jukka Tani 17:35

3. Tero Ojala 20+

Muilla muita kiireitä tai vaivoja joten eivät viivalle päässeet.

Iltapäivällä palveerattiin keskustellen ryhmän toiminnasta ja tulevasta kaudesta. Tärkeinä kisoina 10Mila ja Jukola. Ryhmässä hyvä yhteishenki.

 

Aloituspalverissa paikalla ollut porukka

Aloituspalverissa paikalla ollut porukka