Taitoharkka: olennaiset kohteet ja havainnointi

kartat:

kaikki kohteet:  http://kouvolansuunnistajat.fi/wp-content/uploads/2015/04/kaikki-kohteet.pdf

vain olennaiset: http://kouvolansuunnistajat.fi/wp-content/uploads/2015/04/vain-olennaiset.pdf

Taitoharkka sisältää kaksi osiota, jonka toisen osan voit tehdä kotona.

Eka osio: pöytäharkka

  1. Tulosta molemmat kartat.
  2. Ota esille kartta ”kaikki kohteet” ja tyhjä paperi ja kynä. Piirrä tyhjälle paperille kultakin väliltä kohteet joiden avulla pystyt suunnistamaan rastille. Jos olet aloittelija, voit pitää karttaa koko ajan näkyvillä. Jos olet jo tekijä, tee karttaan 2xn.5sek vilkaisua, joiden välissä voit aloittaa piirron ja toisella vilkaisulla varmistella. Piirrä siis oleelliset kohteet.
  1. Vertaa piirrostasi ”vain oleelliset” karttaan. Tuliko samat kohteet näkyviin? Oisitko piirtänyt jotakin lisää? –>voit sen tehdä ”vain oleelliset” karttaan, mikäli tahdot. Tai jättänyt jotakin pois?

Toinen osio: suunnistus

  1. Harjoituksen lähtö http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=16000&text=l%C3%A4ht%C3%B6+ja+parkki&srs=EPSG%3A3067&y=6741214&x=488253&lang=fi
    Tien varressa rastilippu
  2. Suunnista käyttäen ”vain oleelliset” kohteet karttaa. Keskity havainnoimaan oleellinen väliltä eli koko ajan haet näkökenttääsi kartalla olevia asioita. Voit ottaa toisenkin kartan mukaan varulta tai jos harjoituksen idea ei meinaa hahmottua niin normikartallakin saa mennä:)!
  3. Rasteilla sinivalkoinen nauha ja heijastin, joten voit tehdä harjoituksen myös yöharkkana.
  4. Kerro kommenttisi harkasta marttiina.joensuu@gmail.com

ENJOY! T: Marttiina & Ossi